Meny Stäng

Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll på besök på ME-mottagningen

Det som var viktigt att lyfta i mötet med Annika Strandhäll är att Regeringen har en möjlighet att skapa förändring genom att dels påtala behoven av vård och stöd till ME-sjuka som idag står utan hjälp i de flesta av landets landsting och regioner och dels aktivt stödja ME/CFS-forskning som kan göra verklig skillnad att ställa diagnos och hitta botemedel. Utveckligen har tagit fart internationellt och Sverige behöver hänga med.

Med på mötet var förutom läkare och personal från mottagningen på Stora Sköndal även representanter från Riksföreningen för ME-patienter. Riksföreningen framförde bland annat konkreta förslag på åtgärder som ökade forskningsmedel, kunskapsspridning inom hälso- och sjukvård, mottagningar i varje landsting och fortbildning av handläggare på Försäkringskassan. Tack Annika Strandhäll för ett givande möte.