Meny Stäng

Kommunikation genom bilder och kalender

Stiftelsen Stora Sköndal erbjuder de boende vid Villa Tollare att kommunicera med sina anhöriga via ett kommunikationsverktyg som heter Sekoia. Som anhörig kan du bli inbjuden att få tillgång till den boendes kalender och bilder. Du kan dessutom hemifrån skicka bilder och lägga in exempelvis ett besök, en tandläkartid och annat i den boendes kalender. Är du som anhörig intresserad av att få tillgång till denna möjlighet – ta kontakt med teamchefen eller kontaktperson till den boende som du är anhörig till. Samt lämna dina uppgifter här!

OBS – Informationsmöte torsdag 6 april 2017, kl 16.45 – 18.00. Anmäl dig här!

Vad Sekoia är och kan vara kan du se mer om i filmen nedan:

Sekoia from Sekoia on Vimeo.

Vid Villa Tollare har vi sedan oktober 2016 arbetat med verktyget Sekoia, för vår del har vi nu i starten fokuserat på genomförandeplaner och uppgifter som vi hjälper de boende med dagligen.

Under våren 2017 kommer allt fler av våra medarbetare att få utbildning i verktyget Sekoia. Och från och med 1 maj 2017 räknar vi med att vara igång från vårt håll med att använda kalendrar. Under tiden hoppas vi på ert tålamod då vi inte är fullt framme där vi vill vara. Samtidigt är vi öppna för att vi tillsammans (medarbetare, boende, anhöriga) lär oss och utvecklar HUR vi använder Sekoia som en möjlig plattform för kommunikation.

För att vi ska landa i en gemensam förväntning kring kommunikationen kring Sekoia så vill vi lyfta fram ett par saker:
1) vi känner oss fortfarande som nybörjare i verktyget med alla dess delar – några är vi bara lite bekanta med och några känner vi oss mer bekväma med,
2) alla medarbetare har ännu (i februari 2017) inte deltagit vid utbildning i Sekoia,
3) kalender och bilder är två av delarna som vi ännu inte har tagit klivet in att använda så ha tålamod med oss – vi lär oss samtidigt som ni kommer åt just dessa delar,
4) verktyget är internetbaserat och om internet ligger nere i Villa Tollare så kommer vi inte åt verktyget de stunderna, likaså vid uppdateringar.

Sist men inte minst känner vi en lust att använda Sekoia – det underlättar vår vardag samtidigt som vi hoppas att det ska vara ett sätt för er som anhöriga att kika in i vardagen hos oss.

Åtkomsten som anhörig i Sekoia gäller således endast din boendes kalender och bilder – som anhörig kan ni inte se mediciner, utförda uppgifter eller annat. Det handlar om sekretess – vi hoppas att ni har förståelse för detta. Ni har heller inte åtkomst till någon annan än just den boende som har välkomnat dig in i Sekoia.

Du kan läsa mer om Sekoia här – eller ladda ned informationsbladet: anhorigguide Sekoia.