Meny Stäng

Årlig julmarknad starten för nytt växthus i Stora Sköndal

Arbetet med ett nytt växthus i Stora Sköndal har pågått sedan i våras och nu är det dags att slå upp glasdörrarna. Lördagen 2/12 blir det invigning med julmarknad varje helg fram till jul. Julmarknaden är ett samarbete med butiken Lola Flores i Hammarbyhöjden och Stiftelsen Stora Sköndal.

I växthuset kommer besökarna kunna köpa inredningsdetaljer, blommor, julklappar och fika framför kaminen.  På Stora Sköndal byggdes det första växthuset redan 1911 och under 60-talet uppfördes ännu ett, ingen av dessa finns kvar men nu kan traditionen med odling av blommor och grönsaker drivas vidare i den nya byggnaden till våren. Här kommer också meningsfull sysselsättning kunna erbjudas till de som har svårt att få en fot in på arbetsmarknaden.

”På området finns nu flera anledningar för en utflykt till Stora Sköndal: Växthuset, Café Kristinahuset och de fina promenadstråken och bryggorna. Läget precis intill Drevviken gör oss ganska ensamma om att kunna erbjuda allt det här på en och samma plats” säger Lena Hjälmrud kommunikationschef på Stora Sköndal.

Växthuset Stora Sköndal, Herbert Widmans väg 5E
Öppettider i december lördagar kl. 10-17 och söndagar kl. 11-17.

Mer information
Lena Hjälmrud, marknads- och kommunikationschef Stiftelsen Stora Sköndal
076-002 91 60, lena.hjalmrud@storaskondal.se

Ladda ner pressmeddelandet som PDF