Meny Stäng

Stora Sköndals populära julmarknad slår upp glasdörrarna igen

För andra året i rad slås dörrarna upp på Växthuset i Stora Sköndal i södra Stockholm för julmarknad. Årets julmarknad invigs lördagen den 24 november och kommer ha öppet varje helg fram till jul. Nytt för i år är att det kommer finns marknadsstånd även utanför växthuset där lokala matproducenter, hantverkare och designers kan sälja sin produkter.

Efter förra årets succépremiär repeterar Stora Sköndal sin välbesökta julmarknad i områdets vackra växthus och utvecklar i år marknaden ytterligare. Nytt för i år är att det kommer ställas upp marknadsstånd också utanför växthuset där lokala matproducenter, hantverkare och designers har möjlighet att sälja sina produkter. Marknaden håller öppet i fyra helger vilket gör det möjligt att återkomma under hela advent för den som vill njuta av grönska och vintrig julstämning.

Årets julmarknad kommer att bjuda på försäljning av julklappar, inredningsdetaljer, pynt, blommor och kransar. Det kommer även finnas försäljning av lussebullar och kaffe intill kaminen samt möjlighet att ta en lunch och julöl i Café Kristinahuset intill. I caféet är även hundar varmt välkomna.

– Stora Sköndal ligger vackert vid Drevvikens strand och blir det snö och minusgrader kan vi bjuda på både pulkaåkning och skridskoåkning. Vi är väldigt glada över att åter igen kunna hälsa stockholmare och turister välkomna till Stora Sköndal för julmys och samkväm, säger Lena Hjälmrud, marknads- och kommunikationschef på Stora Sköndal.

Julmarknaden hålls i Växthuset Stora Sköndal, Herbert Widmans väg 5E, ett stenkast från Café Kristinahuset.
Öppettider kl. 10-16 varje lördag och söndag fram till jul med start 24 november.

För mer information:
Lena Hjälmrud, marknads- och kommunikationschef Stiftelsen Stora Sköndal, lena.hjalmrud@storaskondal.se, 076-002 91 60

Ladda ner pressmeddelandet som PDF