Meny Stäng

Aktivitetshuset Villan

Aktivitetshuset Villan är en sysselsättningsverksamhet för dig med psykisk ohälsa. Verksamheten är belägen i en naturnära miljö på området Stora Sköndal, söder om Stockholm.

Om verksamheten

Aktivitetshuset Villan är en verksamhet för såväl socialt umgänge som strukturerade och schemalagda aktiviteter och arbetsliknande sysselsättning. Innehållet i verksamheten styrs av deltagarnas efterfrågan och förmåga men innehåller även fasta aktiviteter så som fysisk träning, skapande verksamhet, trädgårdsskötsel, cykelverkstad och köksarbete. Syftet med verksamheten är att erbjuda socialt umgänge och ett aktivt vardagsliv av hög kvalitet.

Inne- och utemiljön

Aktivitetshuset Villan består av ett stort hus i två våningar med många olika rum för såväl gemensamma som enskilda aktiviteter. Till Villan hör en stor uppvuxen trädgård, belägen i en lugn och naturskön omgivning med olika former av bebyggelse runt. I området finns flera promenadstråk längs sjön Drevviken och inom gångavstånd finns även Sköndals centrum med ett utbud av mataffärer, vårdcentral, restaurang med mera.

Särskild kompetens

Här arbetar en aktivitetscoach två stödpedagoger. Vi samarbetar även med andra aktörer för att skapa praktikplatser och givande dialog som kan gagna dig.

Kommunikationer

Busskommunikationer finns i närheten med bussar till Gullmarsplan, Farsta, Skarpnäck och Hökarängen. Det finns även busskommunikationer med Tyresö, Nacka och Haninge.

Har du frågor om vår verksamhet eller vill komma och hälsa på, kontakta enhetschef Daniel Ström.