Meny Stäng

Korttidsboende

Väkommen till Johannesgården korttidsboende.

Är du i behov av korttidsboende? Vi har lediga platser!
Välkommen att kontakta oss.

På Johannesgården på Stora Sköndal finns åtta platser för korttidsboende, växelvård och avlastning. Boendet är anpassat till personer över 50 år som behöver trygghet och extra närhet till vård och omsorg (ej demens). Lägenheterna är ljusa och trevligt möblerade, med eget badrum, pentry med kylskåp och wifi. I huset finns också gemensamma utrymmen för den som vill titta på tv, prata eller äta i sällskap med andra. Korttidsboendet ligger naturnära intill Drevviken med fina promenadstråk.

 

Så arbetar vi på korttidsboendet

Omvårdnadspersonal, sjuksköterska, fysio- och arbetsterapeut arbetar i team med den boende. I fokus står alltid de individuella målen för vistelsen. Vi planerar, genomför, följer upp och utvärderar insatserna tillsammans, och arbetar aktivt för att du som bor här ska känna delaktighet och ha inflytande över din situation. Anhörigstöd och samverkan är en annan viktig del av vår vardag. Undersköterskor finns på plats dygnet runt, övrig personal arbetar måndag till fredag men sjuksköterskor finns tillgängliga dygnet runt. Läkare kommer till korttidsboendet en gång/vecka eller oftare vid behov. I varje lägenhet finns planeringsskärmar, som dels används för personalens planering och dels av den boende och dess närstående. På länken nedan kan du läsa mer om vad Sekoia är.

Måltider

All mat vi äter på Johannesgården tillagas av Kleins Kitchen och är anpassad av dietist. Det finns olika lunch- och middagsalternativ att välja på. Frukost och mellanmål gör vi i ordning själva i Johannesgårdens eget kök, och anpassar efter de boendes behov och önskemål.

Bra att ta med sig

Du tar med dig dina egna kläder och hygienartiklar, men vid akutplaceringar hjälper vi såklart till att ordna det som behövs. Vi står för sängkläder, handdukar och badlakan, samt tvättar dina kläder under vistelsen.

Pengar och värdesaker

Stora summor kontanter eller andra värdesaker är bäst att inte förvara i lägenheten. Alla lägenheter har dock ett litet värdeskåp, som den boende hanterar själv. För att underlätta för mindre inköp eller vid utflykter, kan vi efter överenskommelse ansvara för en mindre summa pengar.

Anhöriga är alltid välkommen

Information kring besök under coronapandemin.

Nära och kära är välkomna att besöka Johannesgården när helst den boende vill. Efter kl 19.00 är entrédörren låst, men det finns låsbrickor att kvittera ut. Det går också bra att ringa upp, så öppnar vi. På området finns en gästlägenhet för anhöriga att hyra.

Varmt välkommen till oss på Johannesgårdens korttidsboende.

Vill du veta mer eller komma på besök? Kontakta oss gärna på nr 08-515 181 96.