Meny Stäng

Kyrkbyn

Välkommen till Kyrkbyns äldreboende.

Kyrkbyn är ett vård- och omsorgsboende för personer över 65 år med biståndsbeslut, både för dig med stöd- och omsorgsbehov och för dig med demensdiagnos. I september 2020 kommer Kyrkbyn flytta till nybyggda Villa Magnolia som just nu håller på att färdigställas på Thorsten Levenstams väg i Sköndal. Läs mer här.

Boendet

Kyrkbyn har 39 lägenheter som är fördelade på tre plan. Lägenheterna, som alla utom en är på 2 rum och kök, har en varierande storlek på 33-54 kvm. Alla lägenheter har rymlig toalett och dusch samt en köksdel med kokmöjlighet och kyl. Du möblerar lägenheten som du själv vill, med dina egna möbler, förutom en höj- och sänkbar säng som finns i varje lägenhet. 

På Kyrkbyn har vi gemensamt TV-rum, en stor salong där vi möts för umgänge, måltider, festligheter eller avkoppling samt en stor utomhusterrass med utsikt mot Drevviken.

Om du har anhöriga som har en bit att åka för att hälsa på finns en övernattningslägenhet att hyra på området.

På området finns även en uppvärmd utomhuspool anpassad för personer med funktionsnedsättning där du kan bada på sommaren.

Personalen

På Kyrkbyn arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeut, fysioterapeut, aktivitetscoach, teamchefer och verksamhetschef. Undersköterskor finns på plats dygnet runt. Övriga arbetar måndag till fredag, sjuksköterska är tillgänglig dygnet runt. Teamchefer arbetar på avdelningarna och har även schemalagda helger. Läkare kommer till oss en gång per vecka eller oftare vid behov.

Måltider

All mat tillagas av Fazer och planeras av dietist. Det erbjuds olika alternativ till lunch och middag varje dag. Frukost,eftermiddagsfika, mellanmål och kvällsfika lagar vi i det gemensamma köket på avdelningen. Du kan alltid välja om du vill äta tillsammans med dina grannar, eller lite mer avskilt på ditt rum. Till helgen serverar vi trerätters meny till lunch på lördag eller söndag. När vi äter trerätters finns alltid möjlighet att dricka ett glas vin eller öl till maten. Vi har även flera dagar i veckan frukostbuffè i vår salong för de som vill.

Kyrkbyn_MG_4213

Aktiviteter som utgår från dig

För oss är det viktigt att du som bor här ska kunna påverka vad som händer på boendet. På Kyrkbyn har vi vår egen aktivitetscoach som erbjuder dig möjligheten att fortsätta att aktivera dig efter dina egna önskemål och förmågor. I samband med att du flyttar in får du en utsedd kontaktman som också finns för att du ska kunna påverka din dag.

På Kyrkbyn arbetar vi efter IDA-modellen (Inflytande, Delaktighet, Aktivitet) som ger dig möjlighet att styra vilka aktiviteter du vill ägna dig åt. Aktiviteterna kan vara ett besök på Fotografiska muséet, resa till Gotland, dagspa på terassen eller stilla lässtunder.

På söndagarna under terminerna har vi även Ung Omsorg på besök hos oss. På somrarna tar vi emot sommararbetande ungdomar. Ungdomarna finns här för samtal, sällskap, promenader och hjälp vid aktiviteter mm.

Planeringsskärm i varje lägenhet

Kyrkbyn arbetar med ett planeringsverktyg som heter Sekoia. Alla våra lägenheter är utrustade med en flyttbar planeringsskärm. På  skärmen kan närstående och vänner lägga upp bilder som du kan titta på, du kan spela spel och lyssna på radio från skärmen. Du har även en egen digital kalender där du, dina närstående och vänner kan lägga in planerade besök eller andra tilldragelser.

Besök

Dina nära och kära är välkomna att besöka dig när du vill – det är ditt eget hem. Vi vill att du ska känna dig hemma hos oss, tillsammans skapar vi en trevlig atmosfär där du känner att du trivs. Vi vill att du ska känna trygghet och få en bra balans mellan vila och aktivitet. För de anhöriga som har en bit att åka för att hälsa på finns en övernattningslägenhet att hyra på området.

Observera att vi under pågående coronapandemi följer myndigheters rekommendationer. Besöksförbud råder för närvarande på alla våra vård- och omsorgsboenden och gäller tillsvidare.

Annat sällskap och stöd hos oss

Hos Stora Sköndal har vi många människor som gör livet lättare och roligare för både boende och personal. Våra volontärer hjälper till med allt möjligt, men är främst ett stöd för dig som bor här. Vill du ta en promenad, men behöver någon att luta dig mot? Vill du spela ett parti schack eller njuta av högläsning? Kanske gå ner till stranden och känna på vattnet? Hos Stora Sköndal arbetar vi i människans tjänst. Diakonin har alltid varit vår grund och är så fortfarande. Vill du prata med en präst eller diakon så är det enkelt ordnat. Hos oss är alla välkomna – om du så tror på mycket, lite eller ingenting alls.

Inför inflyttning

För att få en lägenhet på Kyrkbyn krävs att du har ett biståndsbeslut från kommunen. När du fått ett biståndsbeslut får du ställa dig i kö till tre verksamheter. Du blir sedan erbjuden en lägenhet och har då tre dagar på dig att tacka ja eller nej.
Lite tips inför inflyttningen får du genom att klicka på länken nedan!

Låter Kyrkbyn som ett boende för dig? Kontakta gärna Lotta Backelin och boka ett besök