Meny Stäng

Villa Drevviken

Varmt välkommen till Villa Drevviken.

Villa Drevviken är ett boende för dig som behöver extra stöd, vård och omsorg och även för dig med demenssjukdom.

Boendet

Vi har 54 lägenheter fördelat på tre våningsplan och sex avdelningar. 45 av dessa är platser för personer med demenssjukdom och 9 platser för personer med somatiska besvär. I huset finns en stor vinterträdgård där många av våra gemensamma aktiviteter äger rum. Ofta tillsammans med våra grannar från Villa Sköndal. Alldeles intill ligger sjön Drevviken där det även finns en tempererad utomhuspool med rullstolsramp under sommarsäsong . På området finns även flera promenadstråk, café och utomhusgym.

Under hösten påbörjas ett nytt samarbete mellan Villa Sköndal och Villa Drevviken som till årsskiftet bildar en gemensam verksamhet med ett nytt namn – Villa Skönviken. Läs mer här.

Aktiviteter på dina villkor

För oss är det viktigt att du som bor hos oss ska kunna vara delaktig och ha inflytande över din dag. Vi diskuterar tillsammans vad som intresserar just de som bor hos oss. Intressen och fysiska förutsättningar skiljer sig åt. Med delaktighet och självbestämmande hoppas vi kunna ge dig både ökat inflytande och större tillfredsställelse. Det är ditt hem och din vardag och vi vill att du ska trivas med båda. Vi på Villa Drevviken, inspirerade av vår aktivitetscoach, arbetar efter IDA-modellen (inflytande, delaktighet och aktivitet).

På Villa Drevviken är musiken en naturlig del av både helg och vardag. Vi lyssnar, sjunger och dansar tillsammans, allt efter lust och förmåga. Musik både lugnar och inspirerar, väcker glädje och minnen.

Planeringsskärm i varje lägenhet

På Stora Sköndal arbetar vi med planeringsskärmar i alla lägenheter. På skärmen finns möjlighet att spela spel, lyssna på radio, lägga upp bildspel, hantera kalender mm. Om du vill kan även dina anhöriga få tillgång till systemet och se kalendern hemifrån, lägga upp bilder direkt i skärmen och på så vis underlätta kommunikationen. Personalen använder skärmarna för planering och instruktioner.

 

Personal

Hos oss arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeut, fysioterapeut, aktivitetscoach, teamchefer och verksamhetschef. Undersköterskor finns på plats dygnet runt och övriga arbetar måndag till fredag. Sjuksköterska finns tillgänglig dygnet runt. Läkare är kommer till oss en gång per vecka eller oftare när det behövs.

Måltider

All mat tillagas av Fazer och planeras av dietist. Det erbjuds olika alternativ till lunch och middag varje dag. Frukost, eftermiddagsfika, mellanmål och kvällsfika lagar vi i det gemensamma köket på avdelningen. Du kan alltid välja om du vill äta tillsammans med dina grannar, eller lite mer avskilt på ditt rum. Till helgen serverar vi trerättersmeny till lunch på lördag eller söndag. När vi äter trerätters finns alltid möjlighet att dricka ett glas vin eller öl till maten.

 

Besök

Dina nära och kära är välkomna att besöka dig när du vill – det är ditt eget hem. Hos oss kan du alltid bjuda dina besök på fika eller umgås på annat sätt.  För de anhöriga som har en bit att åka för att hälsa på finns en gästlägenhet att hyra på området. Du tar dig enkelt hit med buss ca 15 min från Gullmarsplan eller från Farsta på 8 min. Besöksparkeringar finns i anslutning till byggnaden.

Annat sällskap och stöd hos oss

Hos Stora Sköndal har vi många människor som gör livet lättare och roligare för både boende och personal. Våra volontärer hjälper till med allt möjligt, men är främst ett stöd för dig som bor här. Vill du ta en promenad, men behöver någon att luta dig mot? Vill du spela ett parti schack eller njuta av högläsning? Kanske gå ner till stranden och känna på vattnet? Hos Stora Sköndal arbetar vi i människans tjänst. Diakonin har alltid varit vår grund och är så fortfarande. Vill du prata med en präst eller diakon så är det enkelt ordnat. Hos oss är alla välkomna – om du så tror på mycket, lite eller ingenting alls.

På helgerna under terminerna har vi ungdomar från Ung Omsorg i verksamheten och under somrarna tar vi emot sommararbetande ungdomar. Ungdomarna finns där för samtal, promenader eller bara som sällskap.

Inför inflyttning

För att få en lägenhet på Villa Drevviken krävs ett biståndsbeslut från kommunen. Du får ställa dig i kö till tre verksamheter och när du får ett erbjudande om en lägenhet har du tre dagar på dig att tacka ja eller nej.

Det är mycket som ska ordnas inför en flytt, nedan ser du några punkter som är viktiga att tänka på:
– Flytta ditt TV-abonnemang och eventuellt bredband. Kanal 1,2 och 4 ligger som basutbud, önskar du fler kanaler kan du vända dig till Com Hem, www.comhem.se.
– Adressändra och flytta din hemförsäkring till den nya adressen.
– Flytta din fasta telefonanknytning eller beställ ny hos Telia.

 

Låter Villa Drevviken som ett boende för dig? Kontakta gärna Michelle Wallberg och boka ett besök

Varmt välkommen till oss på Villa Drevviken.