Meny Stäng

Sysselsättning

Sysselsättningen Villan är en sysselsättning som riktar sig till dig som är vuxen med psykisk ohälsa. Verksamheten är belägen på området Stora Sköndal nära Sköndals centrum, söder om Stockholm. Sysselsättningen Villan består av en liten villa med olika rum för såväl gemensamma som enskilda aktiviteter.

Till Villan hör en köksträdgård, belägen i en lugn och naturskön omgivning med olika former av bebyggelse runtom. Verksamheten är tänkt att fungera som en social mötesplats samt erbjuda strukturerade aktiviteter och sysselsättning. Innehållet i verksamheten styrs av deltagarnas efterfrågan och innefattar bland annat fysisk träning, dans, trädgårdsskötsel, kreativt skapande, bakning och snickeri.

Arbetssätt

På Sysselsättningen Villan arbetar du primärt med en handledare. Uppdraget som handledare innebär att med respekt för dina behov och individuella förutsättningar stötta dig i din sysselsättning. Detta gör vi genom att arbeta utifrån ett helhetsperspektiv i ett nära samarbete med dig.

Innehållet i din sysselsättning anpassas utifrån dina individuella behov samt utifrån din behovsbedömda beställning från din stadsdel/kommun. Det betyder att du och din handledare i samråd med din handläggare upprättar en genomförandeplan som utgör grunden för sysselsättningen. Vårt mål är att du ska uppleva din vardag som trygg och meningsfull.

Kommunikationer

Busskommunikationer finns i närheten med bussar till Gullmarsplan, Farsta, Skarpnäck och Hökarängen. Det finns även busskommunikationer med Tyresö, Nacka och Haninge.

Läs mer om våra övriga verksamheter inom socialpsykiatri här.