Meny Stäng

Stödboende med träningslägenheter

Dags för träningslägenhet? Välkommen att kontakta oss.

OBS: Pilbacken stödboende med träningslägenheter kommer att avvecklas från och med    1 januari 2024. Vi kan därför inte ta emot några nya boende. För mer information kontakta verksamhetschef Tintin Andersen-Larsson.

Stödboende med träningslägenheter

Stora Sköndal erbjuder stödboende med träningslägenheter i Sköndal söder om Stockholm. Träningslägenheterna ligger på Stora Sköndals område med buss i direkt anslutning till boendet som tar ca 12 minuter från Gullmarsplan där både tunnelbana och tvärbana finns. Du tar dig också enkelt till Farsta och Skarpnäck med buss. Här finns strandbad, utomhusgym, promenad- och motionsmöjligheter och alldeles intill ligger Sköndals centrum med butiker.

Vem kan få träningslägenhet?

Vi vänder oss till personer som fått ett beslut från Socialtjänsten och som är;

  • Barn och unga från 16 år till och med 20 år.
  • Barn och unga som har kommit som ensamkommande till Sverige.
  • Barn och unga som tidigare varit placerad för social problematik eller/och nu befinner sig i en konfliktfylld eller på annat sätt otillfredsställande hemsituation.

Personerna som får beslut på träningslägenhet bedöms vara i behov av ett individuellt anpassat stöd som ett led i processen till att bli självständiga. Det individuella stödet får man i form av en kvalificerad kontaktperson. De personer som blir beviljade träningslägenhet behöver även ha en pågående sysselsättning för att kunna bo där.

Målsättning och regelbunden uppföljning

Vi erbjuder träningslägenheter på Stora Sköndal med kvalificerade kontaktpersoner. Inför en placering träffar vi alltid uppdragsgivaren och personen för att planera insatsen där mål och delmål definieras samt hur insatsen ska utformas. Kontaktpersonen arbetar utifrån en upprättad genomförandeplan och uppföljning sker regelbundet i nära samarbete med uppdragsgivaren.

Kvalificerade kontaktpersoner

Kvalificerade kontaktpersoner innebär att kontaktpersonerna har utbildning och/eller erfarenhet anpassade till uppdragen inom verksamhetsområdet. Kontaktpersonens främsta uppgift är att stödja personen i processen till ett självständigt liv.