Meny Stäng

Café Kristinahuset

Café Kristinahuset är stängt lördag 8/9 till och med onsdag 12/9.

Detta för att kunna erbjuda er en ännu bättre fika- och lunchupplevelse. Varmt välkomna tillbaka torsdag 13/9 från kl.08.00 för att smaka på vårt nya bröd, bullar och lunch. Och som alltid serverar vi ett av Söderorts godaste kaffe. Hundar är välkomna!

Med ett fantastiskt läge på höjden ut mot sjön Drevviken hittar du söderorts nya café för barnfamiljer, hundägare och alla andra som vill kombinera vacker miljö med en kopp kaffe eller lunch. Gångstråken på området inbjuder till härliga promenader längs med vattnet och här finns både strandbad och bryggor. Växthuset intill säljer blommor och kryddor, öppet på torsdagar kl.14-17.30 och lördagar 11-15. Fazer driver caféet och serveringen i Kristinahuset och erbjuder bakverk samt lunch- och mellanmålsfavoriter för barn och vuxna under veckodagar och helg.

 

Ett hus med historia

Det gula Kristinahuset är byggt 1686 och har haft många ägare fram till 1904 då den blev en del av Stora Sköndal. Området var en del av Drottning Kristinas jaktmarker och därför heter huset just Kristinahuset. Byggnaden beskrivs på många sätt: mangårdsbyggnad, säteri, och herrgård.  Vad som är korrekt beror på vilken tid man hänvisar till.  Efter en omfattande renovering under 2017, har huset för första gången öppnats upp för allmänheten. Fönster och dörrar som tidigare spikats igen har öppnats upp och trapporna ner mot sjön Drevviken har återskapats för att bjuda in de som rör sig längs med promenaden nedanför. Huset inrymmer flera rum i fil, alla i egen färgsättning, där en del är café och en annan är för fest och konferens.

En plats för möten

Här konfererar ni i sällskap för sällskap upp till 30 st personer, alla med utsikt mot Drevviken. Vi erbjuder färdiga paket med frukost, lunch och fika samtidigt som vi gärna skräddarsyr efter era önskemål.

Fest eller bröllop

Drömmer ni om bröllop? Eller närmar sig födelsedagen? Vi dukar upp för fest efter era önskemål. Varför inte skåla i champagne på vår härliga terrass och föreviga dagen med bröllopsfoton nere vid vattnet. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Läs pressmeddelande