Meny Stäng

Efterlängtad öppning av Café Kristinahuset

Den 23 september öppnade Café Kristinahuset i Stora Sköndal. Ett efterlängtat inslag i området och på premiärdagen kom över 600 besökare och gäster för att närvara vid invigningen. Kristinahuset är av stort historiskt värde och Stiftelsen Stora Sköndals upprustning av byggnaden är en del i att lyfta hela området Stora Sköndal och göra denna natursköna pärla vid Drevviken tillgänglig för alla.

Stora Sköndal är en unik och vacker plats i södra Stockholm för de som letar utflyktsmål. Med det nya caféet finns nu ett helt nytt ställe i södra Stockholm för barnfamiljer, hundägare och alla andra som vill kombinera vacker miljö med en kopp kaffe eller lunch.

1700-tals byggnaden har tidigare använts som kök, kontor och bostäder och har inhyst både kyrksal och matsal. Nu har byggnaden för första gången öppnats upp för allmänheten. I huset har fönster och dörrar som tidigare spikats igen öppnats upp. Trapporna ner mot sjön Drevviken har återskapats och varit viktiga för att bjuda in människor som rör sig längs med promenaden nedanför. Huset inrymmer flera rum i fil, alla i egen färgsättning, där en del är café och en annan är för fest och
konferens.

Fazer driver caféet och serveringen i Kristinahuset och erbjuder bakverk samt lunch- och mellanmålsfavoriter för barn och vuxna under veckodagar som helg. ”Runt 600 gäster kom till premiäröppningen och vi har fått positivt gehör från våra gäster. Utbudet var också uppskattat, vilket är extra kul eftersom det tagits fram i nära samarbete med Stiftelsen Stora Sköndal” säger Janina Blomberg, Key Account Manager, Fazer Food Services.

”Det har varit ett fantastiskt gensvar och vi blev nästan lite tagna på sängen. Kristinahuset kommer vara öppet året om och vi hoppas att även regniga höstdagar och krispiga vinterdagar ska locka till besök, varför inte i kombination med en skridskotur på Drevviken”, säger Lena Hjälmrud, marknads- och kommunikationsansvarig på Stora Sköndal.

Mer information
Lena Hjälmrud, marknads- och kommunikationschef Stiftelsen Stora Sköndal
076-002 91 60, lena.hjalmrud@storaskondal.se

Presskontakt
Petra Whitehead, petra@whiteheadpr.net 074-440 78 31