Meny Stäng

Volontär hos Stora Sköndal

Att vara volontär är att ge av sig själv. Du delar med dig av din tid till någon/några som behöver sällskap och stöd i vardagen. Uppdragens karaktär skiftar beroende på var i vår verksamhet du befinner dig. Det kan vara att ta en promenad, prata en stund, läsa högt, läxhjälp, språkstöd eller annat som förgyller tillvaron för någon som bor eller vistas hos oss. Gemensamt för alla är att du bidrar till en omsorg som verkligen gör skillnad. Våra verksamheter finns i Sköndal, Nacka, Tyresö och Vällingby.

Senior och volontär som spelar kort

Som volontär arbetar du efter våra tre ledord: Jämlikhet, omtanke och förändring. För oss handlar det främst om att inte göra skillnad på människor, utan att möta alla som de är. Var människor kommer ifrån, tror på, vem de älskar eller hur gamla de är spelar ingen roll. Alla är lika mycket värda. Hos Stora Sköndal skapar vi plats för individen och ser till att allas röster blir hörda.

Volnontär är läxhjälp

Vi har flera olika verksamheter, bland annat äldreomsorg, socialpsykiatri, neurologisk rehabilitering och vår diakonala enhet. Vår vision är ett samhälle med självklar plats för alla. Två saker gör oss annorlunda: Vi har inget vinstsyfte. Och vi arbetar diakonalt – i människans tjänst. Läs mer här.

Låter det här som något för dig? Kontakta volontärsamordnare Lollo Granfeldt