Meny Stäng

Guldtanden 2017

Stockholms bästa äldreboende för munhälsan prisas

För femte året i rad delas priset ”Guldtanden” ut. Årets vinnare i Stockholm är Villa Tollare i Saltsjö-Boo som visat engagemang, god munhälsa hos de boende samt på ett utmärkande sätt samverkat med tandvården för patientens bästa.

Syftet med Guldtanden är att på ett unikt sätt uppmärksamma, och uppmuntra, positiva insatser som görs av personal inom äldreomsorgen. Guldtanden delas ut till ett äldreboende i alla de regioner/landsting där Oral Care är verksamma med sin mobila verksamhet; Stockholm, Uppsala, Sörmland, Östergötland, Västra Götaland, Halland och Skåne.

Bristande munhygien och dålig kontakt med tandvården ökar riskerna för hjärt- och kärlsjukdomar, lunginflammation och kan leda till problem med allmänhälsan. Riskerna är störst bland sjuka och äldre som är i behov av daglig vård och omsorg. Många av dem får förlita sig på personalen för att klara av sin tandborstning och munhygien. Guldtanden bidrar till att sätta fokus på munhälsan och de insatser som är avgörande för att på bästa sätt bistå dem som inte längre själva klarar av sin munhygien.

Priset är instiftat, och delas ut av Oral Care AB. Oral Care är Sveriges största mobila tandvårdsföretag. Företagets leg. tandläkare och tandhygienister behandlar årligen över 29 000 patienter, främst inom äldreomsorgen. Oral Cares mobila verksamhet besöker och behandlar alla patienter i deras eget hem. Alla behandlingar utförs i samarbete med vårdpersonal och sjuksköterskor inom äldreomsorgen.
Media är välkommen till prisutdelningen, där boende och personal, förutom att ta emot priset även kommer att bjudas på smörgåstårta.

För mer information kontakta:

Marlene Hansson
Informatör/ Leg Tandhygienist
Oral Care AB

Mobil: 0703-50 48 49
Mejl: marlene.hansson@oralcare.se