Meny Stäng

Valborg på Stora Sköndal

Orgelvillan byggdes 1906-1907 i nationalromantisk stil och ligger precis intill Drevviken. Huset kallades ”Villa Kullen” då den ligger på en liten höjd med utsikt över vattnet. Huset har sedan dess fyllt flera uppgifter, bl.a. som personalbostad. Nu fungerar byggnaden som orgelhus för kyrkomusikerutbildningen. 1997 installerades en ny orgel, vilket krävde stor rumsvolym och en takhöjd på sex meter. Det behövdes också en lokal med bra akustik. Man var tvungen att förändra hela det inre för att få önskad höjd och volym i rummet. Efter ombyggnaden fick man en musiklokal som kunde användas fullt ut.

Öppet Hus Orgelvillan ca. 18.00-20.00
Försäljning Scouterna från 18.00
– korv, fika, kaffe sockervadd, fiskdamm mm. Intäkterna går till scouternas verksamhet för barn- och ungdomar i Sköndal.
Brasan tänds 19.30 och Valborgskören sjunger.
Café Kristinahuset håller öppet till 21.00