Meny Stäng

Ibrahim Baylan på besök hos förskolan Lilla Tollare i Nacka

Energi- och samordningsminister Ibrahim Baylan (S) och Nackas oppositionsråd Khashayar Farmanbar (S) besökte förskolan Lilla Tollare. Det blev ett känsloladdat möte om förutsättningarna kring att vara förskolelärare. Besöket på förskolan grundade sig i uppropet #pressatläge och de vittnesmål som inkommit om situationen i förskolan och förutsättningarna för förskolelärarna att göra sitt jobb. En av initiativtagarna är vår förskolepedagog Sandra Enegård Hall.

– Pressat läge kommer ur en frustration över situationen inom förskolan. Vi inom professionen känner oss inte lyssnade på då vi har vittnat länge om hur läget faktiskt är. Detta upprop har varit en möjlighet att på få prata om hur många förskolelärare runt om i landet har det.

Ibrahim Baylan var tydlig med att det krävs investeringar för att skapa möjligheter för förskollärarna att genomföra sitt arbete.
-Enligt Skolverket går det år rätt håll med att förbättra utsikterna i förskolan. Men det gäller inte överallt. Kommunernas politiska styre påverkar hur det ser ut. Regeringens välfärsmiljarder och riktade statsbidrag till att minska barngrupperna gör skillnad, men vi behöver göra mer.

Stora Sköndal ser positivt på alla initiativ som kan leda till en bättre förskola för alla och Sandra och de andra förskolelärarna som var med vid mötet var noggranna med att påpeka det på Lilla Tollare finns lyhördhet och görs viktiga satsningar som kompetensutveckling hos personalen samtidigt som det anställs fler utbildade förskolelärare.

Barnens önskan om vad pedagogerna skulle ta upp med politikerna levererades färgglatt: ”att han ser till att vi har det bra på förskolan”.

Läs hela pressmeddelandet här