Meny Stäng

Heltidsinförandet inom äldreomsorgen

En efterlängtad milstolpe är här – heltidsinförandet inom äldreomsorgen på Stora Sköndal!

Vi kan nu erbjuda heltidsarbete till undersköterskor inom äldreomsorgen hos oss på Stora Sköndal. Som arbetsgivare ser vi ett stort värde i att kunna erbjuda våra medarbetare möjlighet till den trygghet som en heltidsanställning innebär. Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare som erbjuder bra villkor så att vi kan behålla våra medarbetare och attrahera och rekrytera nya vid behov. Arbetet för att få heltidsinförandet på plats i verksamheten har pågått sedan hösten 2018.

Heltidsinförandet innebär att våra undersköterskor och vårdbiträden har möjlighet att arbeta 100% varje månad. Det innebär också en fastställd arbetstid för varje schemaperiod som är återkommande, vilket underlättar i planeringen både för våra medarbetare och för våra verksamheter.

I januari i år fick alla undersköterskor och vårdbiträden inom äldreomsorgen önska sysselsättningsgrad. Det resulterade i att 43 procent valde heltid som ny sysselsättningsgrad och 27 procent valde att höja sin nuvarande sysselsättningsgrad. Vi är så stolta och glada att heltidsinförandet nu är på plats!