Meny Stäng

Dramaten hälsar på

Våra äldreboenden i Sköndal fick äran att vara först ut i Dramatens nya satsning Dramaten hälsar på.

Under maj uppträder Sveriges nationalscen, Dramaten, utanför en rad äldreboenden i Stockholmsområdet. Två äldreboenden om dagen ska hinnas med och programmet och ensemblen byts ut varje dag. Våra äldreboenden Kyrkbyn och Solgården fick äran att vara först ut i Dramatens nya satsning ”Dramaten hälsar på”. På plats fanns också SVTs Kulturnyheterna och Dagens Nyheter.

–  Så ljuvligt när de sjöng de här fina bitarna. Det är musik man sällan hör, men det är nog för att man inte går på sådana ställen, säger Gulli Andersson, boende på Kyrkbyns äldreboende i inslaget på Kulturnyheterna.

– Genom att på detta vis möta människor som lever ensamma och isolerade hoppas vi skapa stunder av glädje, mening och gemenskap. Att med poesi och musik, på säkert avstånd, komma nära”,säger Hannes Meidal, skådespelare och programansvarig för Dramaten hälsar på.

Se inslaget från SVTs Kulturnyheterna här.

Läs mer på DN här.

Dramatens pressmeddelande finns att läsa här.