Meny Stäng

Tuff rehabilitering väntar efter covid-19

Flera reportage i media från vår Neurologiska rehabiliteringsklinik på Stora Sköndal.

             

Under den senaste tiden har flera av våra största medier besökt vår Neurologiska rehabiliteringsklinik på Stora Sköndal med anledning av den rehabilitering som väntar många covid-19 patienter. En av dessa är Marcus Grundel som nu får rehabilitering hos oss. Längst ner finns länkar till samtliga reportage och intervjuer.

– Nu är det fokus på träning och komma tillbaka så mycket jag kan, och bli frisk. Och kunna gå. säger, Marcus Grundel i inslaget på Rapport.
Vår Neurologiska rehabiliteringsklinik har börjat ta emot denna patientkategori, både på vår heldygnsrehabilitering och dagrehabilitering. Som vid all rehabilitering är det viktigt att i ett tidigt skede mobiliseras och aktiveras i kombination med vila och återhämtning.

– Det är en sån stor grupp av patienter som nu kommer ut samtidigt. Alla regioner i Sverige måste försöka planera för rehabilitering och starta upp rehab där det inte finns, säger Åsa Landerholm, överläkare på vår Neurologiska rehabiliteringsklinik i inslaget.

På Stora Sköndal har vi kompetens och resurser för att bedriva denna form av rehabilitering. Vi arbetar alltid i team bestående av fysioterapeut, arbetsterapeut, läkare, logoped, kurator, psykolog samt undersköterska och sjuksköterska på avdelning. Teamet är en förutsättning för att kunna tillgodose patientens samtliga behov för att kunna komma tillbaka till sin vardag på bästa möjliga sätt.

Se intervjun i TV4 Nyhetsmorgon

Se inslaget från Rapport

Läs reportaget i Aftonbladet

Läs artikeln i Expressen

Hör inslaget i P4 Stockholm