Meny Stäng

Nu öppnar äldreboendet Villa Magnolia i Sköndal

De första som flyttar in på Villa Magnolia flyttar dit från ett annat äldreboende på området, Kyrkbyn. På Villa Magnolia finns boendegrupper för personer med demenssjukdom och boendegrupper för personer med andra omsorgsbehov.

– Vi är så glada att få flytta in på Villa Magnolia, det är ett modernt och mysigt inrett boende där vi kommer att kunna ge våra äldre bästa omvård och livskvalité. Det finns fortfarande lediga platser och vi ser fram emot att välkomna fler äldre till vår verksamhet, säger Lotta Backelin, verksamhetschef på Villa Magnolia.

På varje plan finns gemensamt vardagsrum med direkt anslutning till en stor balkong och en matsal för de som vill äta tillsammans med andra. Här finns också gemensamma ytor för både aktiviteter och återhämtning, en stor trädgård i entréplan, aktivitetslokaler och takterrasser. På boendet arbetar omsorgspersonal, sjuksköterskor, rehabpersonal och aktivitetscoach, alla med kunskap och erfarenhet att arbeta med boendens olika behov och önskemål.

– Under hösten 2020 påbörjar vi Silviahemscertifiering för alla demensenheter på boendet. Certifieringen innebär att all personal utbildas för att kunna bidra till högsta möjliga livskvalitet för boende med demenssjukdom och deras anhöriga. Det är betydelsefullt för oss alla, både för våra medarbetare, anhöriga och inte minst för boende, säger Helena Gille, äldreomsorgschef på Stora Sköndal.

Det nya äldreboendet är en del av första etappen i den nya stadsdelen Framtidens Stora Sköndal och ligger närmast Sköndals centrum. Byggnaden ligger nära busshållplats och centrum med affär, postombud och bibliotek vilket förenklar livet för både boende och anhöriga.

Ladda ner som PDF