Meny Stäng

Intervju med en av våra tidigare patienter – Tony Lindberg

Tony Lindberg, kom till oss på Stora Sköndal Neurologiska Rehabiliteringsklinik för rehabilitering efter en stroke som inträffade för ett och ett halvt år sedan. Han blev förlamad i högersida och fick svårigheter med talet. En del i rehabiliteringsprocessen är ofta arbetsterapi och där hittade Tony glädjen i läderslöjden. Läderslöjden är en av flera av våra aktiviteter som tränar handfunktion och finmotorik.

– Jag började att försöka binda flugor till flugfisket då jag är en hängiven sportfiskare men det var lite pilligt att börja med. På arbetsterapin blev jag presenterad för läderslöjden och blev fast direkt.

Du är sedan en tid utskriven från vår neurologiska rehabiliteringsklinik, berätta vad händer nu?

– Jag är tillbaka på mitt jobb på Söder sportfiske och vid sidan om har jag fortsatt med läderslöjdsarbete. Mitt intresse för läderslöjd har exploderat! Jag har startat upp ett Instagramkonto (big_t_leather) och tagit fram en logga, nästa steg är att starta upp en verksamhet. Parallellt har jag fortsatt träna regelbundet, vilket inte var något jag gjorde innan. Nästa steg är att börja på Taekwondo och målet är att ta svart bälte! Jag ser fram emot att fiskesäsongen snart kommer igång, framtiden ser ljus ut!

– Jag vill gärna skicka en hälsning till arbetsterapeuter, fysioterapeuter, logopeder, kuratorer och läkare. Min tid var mycket bra hos er och jag saknar er faktiskt!

Kika gärna in på Tonys Instagramkonto (@big_t_leather) för att se mer av hans läderföremål!