Meny Stäng

1 200 julklappar till barn på barnhem i Ukraina – tack alla!

Inför Stora Sköndals julmarknad första och andra advent uppmanades besökarna via sociala medier och tidningsannonser att ta med julklappar till barn på barnhem i krigets Ukraina. Och många hörsammade uppmaningen. Tillsammans såg ni julmarknadsbesökare till att 1 200 barn i Krementjuk-området får varsin julklapp i år, trots rådande invasion. Tack, tack, tack!

Stora Sköndals diakonala enhet, som ansvarar för julklappsinsamlingen, fick jobba ordentligt under julmarknaden som nyligen anordnades i Sköndal. Under de sammanlagt fyra julmarknadsdagarna lämnade besökarna in över 1 200 julklappar! Gåvorna kommer att gå till barn mellan fem och tio år som bor på barnhem i Krementjuk i Poltavaregionen, dit många flytt från Charkivområdet och Mariupol.

− Jag känner mig helt knockad av hur många fina människor som kom och ville överlämna en liten klapp. När jag på kvällarna efter marknaden stod och plockade ner paket efter paket i julklappssäckar blev jag otroligt rörd. Dessa barn lever under mycket fattiga förhållanden och är inte bortskämda med vare sig prylar eller bekvämligheter. De kommer att bli så glada för dessa klappar som ni så omsorgsfullt och med mycket kärlek slagit in, säger Annika Löfgren, diakon och chef för diakonala enheten på Stora Sköndal.

Nu håller paketen som bäst på att sorteras och kommer inom kort att lastas på en lastbil som kör till Ukraina, där de sedan distribueras vidare till barnen på barnhemmen.

I Ukraina firas julen i början av januari så klapparna kommer att hinna fram till de förväntansfulla barnen i god tid. Flera marknadsbesökare som inte hade paket med sig, ville gärna skänka en slant för att bidra med pengar till frakten av julklapparna istället. Stort tack även till er, det blev många klappar så era bidrag kommer till stor nytta!