Meny Stäng

Nationella Anhörigdagen – Anhörigträffarna blir en fristad

Idag är det nationella anhörigdagen, en speciell dag där du och alla ni andra som stöttar och tar hand om era nära och kära står i fokus. Er kärlek och hängivenhet gör en oerhörd skillnad. Vi finns här för er, och vi är tacksamma för möjligheten att stödja er i ert omsorgsarbete.

Mamma kramar om dotter med Downs syndrom en mulen höstdag.
På Stora Sköndal möter vi många anhöriga som bär på liknande livserfarenheter och känslor.

Anhörigträffar för dig med anhörig inom LSS

Inom Stora Sköndals LSS-verksamheter möter vi många föräldrar och anhöriga till unga vuxna med funktionsvariationer som bär på liknande livserfarenheter och känslor. Ibland kan det vara skönt att kunna dela med sig dem med andra som lever i liknande situationer.

Efter ett initiativ som kom upp i samverkansdialog med anhöriga inom LSS har vi initierat en serie anhörigträffar. Träffarna genomförs i samverkan med Stora Sköndals diakonala enhet och Svenska kyrkan, Farsta församling. Träffarna är en fristad för anhöriga, en plats där du kan prata med någon helt utomstående. Här möter du andra anhöriga som delar liknande erfarenheter och känslor.

Anhörigträffarna ger tid för reflektion och återhämtning. Det kan vara skönt att veta att det finns andra som brottas med samma bekymmer, samma tankar, samma funderingar och samma förhoppningar, glädjeämnen och drömmar.

Under anhörigträffarna får du också möjlighet att ta emot tips och råd om vart du kan vända dig vidare för kontakt med exempelvis kuratorer, psykologer och andra professionella.  Målet är att ge dig verktyg och stöd för att kunna möta de utmaningar som ofta följer med anhörigrollen.

– Vi ser en styrka i att kunna bidra till att anhöriga känner sig bemötta, lyssnade på och hjälpta. Anhöriga är betydelsefulla för oss för de är en oerhört viktig del av livet för de som finns i våra verksamheter. Samtidigt är de en resurs för våra medarbetare. Vi ser hur ömsesidig support skapar en positiv atmosfär och ett ömsesidigt engagemang, säger Amila Srabovic, Områdeschef för Stöd och omsorg på Stora Sköndal.

Fler träffar: För dig med anhörig på något av våra boenden

Stora Sköndal erbjuder även anhörigträffar för dig som känner någon som bor på något av Stora Sköndals boenden. För mer information om våra anhörigträffar och de resurser vi erbjuder, tveka inte att kontakta oss. Vi är här för att hjälpa och stötta dig, precis som du gör för den du älskar.

För mer information om anhörigträffarna, kontakta:

Eva Vikström-Brehmer, eva.vikstrom-brehmer@storaskondal.se, 08 – 400 291 08.

Nästa anhörigträff:

Nästa anhörigträff: 26 oktober