Meny Stäng

Hundratals julklappar på väg till Ukraina

Barn lämnar ett paket till kvinna vid bort fyllt av julklappar.

Diakon Annika Löfgren till höger tar emot julklapp till barn i Ukraina.En hjärtevärmande generositet genomsyrade Stora Sköndals julmarknad, där fler än 800 julklappar samlades in till barnen i krigets Ukraina. Dessa julklappar kommer att utgöra en betydelsefull ljuspunkt i tillvaron för barnen, i krigets svåra vardag och mörka december. Nu pågår arbetet med att packa klapparna i stora lådor för transport till de förväntansfulla barnen nära frontlinjen i städerna Druzjkivka och Slovjansk i området Donetsk.

Insamlingen har skötts av Stora Sköndals diakonala enhet, transporten och distributionen av julklapparna möjliggörs genom det fantastiska engagemanget från volontärer både i Sverige och i Ukraina. Deras dedikation och insatser gör verkligen skillnad.

Ett stort tack till alla inblandade som gör detta möjligt!