Meny Stäng

Stora Sköndal tar plats på Marie Cederschiöld-dagarna

Marie Cederschiöld-dagarna 2024

Visste du om att Stora Sköndal är delägare i Marie Cederschiölds högskola? Det är vi, tillsammans med tre andra idéburna aktörer. Det innebär bland annat att vi är med och anordnar Marie Cederschiölds-dagarna varje år. Visionen om att se hela människan har genom åren drivit på och utvecklat oss idéburna verksamheter. Tanken med Marie Cederschiöld-dagarna är att vi ska dela med oss av de erfarenheter och insikter vi fått.

Stora Sköndals bidrag till programmet i år är ett praktiskt exempel ur vår egen verksamhet. Vi ska visa på hur förskolor och äldreboenden kan samarbeta för att skapa möten mellan barn och äldre. För vi vet att det ger ökad livskvalitet, både för unga och gamla.

Under dagarna får du också möta diakoner som pratar om sin roll i den idéburna vården och omsorgen och höra professor Malin Lövgren berätta om samtalsmodeller för barnfamiljer som är drabbade av svår sjukdom.

Är du nyfiken på vem högskolan fått sitt namn ifrån? Då ska du definitivt anmäla dig. Professor Ann-Sofie Ohlander kommer hålla en föreläsning om det som blev Sveriges första sjuksköterska: Marie Cederschiöld.

Se programmet och anmäl dig här – senast den 25 februari för att delta på plats eller den 8 mars för att delta digitalt.

Plats: Aulan i Marie Cederschiöld högskola, Stigbergsgatan 30 i Stockholm eller digitalt via Teams. Dagarna inleds med lunchmingel den 7 mars och avslutas med lunchmingel den 8 mars. Fri entré. Lunch och fika ingår.

Varmt välkomna!

Arrangörer: Marie Cederschiöld högskola med ägare: Stockholms Sjukhem, Ersta diakoni, Bräcke diakoni och Stora Sköndal