Meny Stäng

Stora Sköndal huvudsponsor av Sköndals Fotboll

Stiftelsen Stora Sköndal och Sköndals IK Fotboll har ingått ett samarbetsavtal som innebär att stiftelsen går in som huvudsponsor för klubben. Stiftelsen blir även största bidragsgivare till klubbens fond Sköndalsfonden, från vilken föräldrar med begränsade ekonomiska resurser kan söka medel för medlemsavgifter, träningskläder och annan utrustning − så att barnet kan spela fotboll oavsett familjens ekonomi.

Ulf Olofsson, sponsringsansvarig på Sköndals Fotboll och Åsa Andersson, direktor på Stora Sköndal på Sandåkra bollplan.
Ulf Olofsson, sponsringsansvarig på Sköndals Fotboll och Åsa Andersson, direktor på Stora Sköndal, på Sandåkra bollplan.

Sköndals Fotboll är den största idrottsföreningen i Sköndal med cirka 700 aktiva medlemmar, mellan 5 och 17 år. Stiftelsen Stora Sköndal är Sköndals största arbetsgivare, och går från och med 17 april 2024 in som huvudsponsor för klubben.

− Social hållbarhet är en ledstjärna för oss på Stiftelsen Stora Sköndal och jag är därför väldigt glad att vi kunnat teckna detta avtal! Genom samarbetet får vi på stiftelsen möjlighet att aktivt stötta barn och ungdomar i närområdet och bidra till att öka ”tillsammans-känslan” i Sköndal. För oss är det viktigt att Sköndals Fotboll är en breddförening där alla får vara med, och där familjens ekonomi inte påverkar barnets möjlighet att få spela. Det känns bra i hjärtat och går hand i hand med stiftelsens värderingar, säger Åsa Andersson direktor för stiftelsen Stora Sköndal.

Genom sponsoravtalet blir Stiftelsen Stora Sköndal största bidragsgivare till Sköndalsfonden, en fond som Sköndals Fotboll stiftat för att hjälpa familjer med begränsade ekonomiska möjligheter att betala för barnets medlemsavgifter eller träningskläder. Fonden möjliggör också att barnet kan gå på camp eller följa med laget på turnering.

− Vi är jätteglada över att få ett nära samarbete med Stiftelsen Stora Sköndal! Samarbetet kommer att utveckla klubbens verksamhet de närmsta åren och bidrar till att vi kan fortsätta växa i takt med den stora inflyttning som sker till Sköndal. Det känns också väldigt fint att vi genom avtalet kommer att kunna stötta fler barn via Sköndalsfonden. Hos oss på Sköndals Fotboll ska alla ungar som vill kunna få spela, säger Ulf Olofsson ansvarig för sponsring och samarbeten i klubben.

Sponsoravtalet mellan Stiftelsen Stora Sköndal och Sköndals IK Fotboll är tecknat på två år.