Meny Stäng

Julmarknad på Stora Sköndal 2023

Första helgen i advent bjuder vi in till julmarknad på Stora Sköndal. Här hittar du ett femtiotal utställare, massor med härlig mat och fika, och underhållning och kul för alla åldrar. Fynda spännande julklappar och låt dig inspireras inför stundande juletid.

2-3 december kl. 11-16 är du välkommen till denna doftande, glittrande, välsmakande julmarknad för hela familjen hos oss på Stora Sköndal. Utställare finns på plats i och utanför vårt stora växthus och i vackra Kristinahuset, naturskönt beläget med utsikt över Drevviken. Du hittar delikatesser, blommor, hantverk och produkter med fokus på närodlat, lokalproducerat och ekologiskt. Små och stora julgranar finns till försäljning eller så kan du förboka för hemleverans senare i december. Allt redo för julen!

Barn som klappar en ponny med tomteluva  Familj som beundrar amaryllis i en vas, inne i växthuset.  Kvinna som ler, i bakgrunden julpyntat växthus.

Mat och dryck

Vid växthuset kan du njuta av grillade hamburgare, korv (vegansk eller med kött), renskav och våfflor. Värm dig med glögg, kaffe eller varm choklad medan du strosar bland marknadsstånden. Unna dig brända mandlar, churros eller testa äkta amerikansk julmat! Vill du sitta ned en stund i värmen tar du en fika hos Nice Valley i Kristinahuset.

Aktiviteter

För små besökare finns ponnyridning (kl. 12-16), julpyssel och möjlighet att lämna önskelistan till tomten (även detta 12-16). Du kan testa fiskelyckan i vår frusna fiskedamm eller hoppas på tur i lyckohjulet. Musikunderhållning med härlig julmusik av kör och band båda dagarna.

Lördag kl. 12: Stora Sköndalkyrkokör
Lördag kl. 14: Adolf Fredriks musikklass

Söndag kl. 12: Adolf Fredriks musikklass
Söndag kl. 14: Tvåmannaband

Besök också gärna vår mobila utställning om utvecklingen av stadsdelen Stora Sköndal.

Lämna en julklapp till ett barn i Ukraina

Tyvärr pågår fortfarande hemska strider i Ukraina och många befinner sig i nöd. Därför kommer stiftelsens diakonala enhet även i år ha ett marknadsstånd där du som kan och vill har möjlighet lämna en julklapp till ett barn. I år fokuserar vi på barn mellan fem och tolv år. Stora Sköndals diakonala enhet ser sedan till att klapparna kommer fram direkt till de ukrainska barnen.

Läs om hur du går tillväga och se barnens önskelista

Kom till fots, med buss eller bil

Adressen till Kristinahuset är Herbert Widmans väg 7, och du hittar växthuset och övriga marknadsstånd precis bredvid. Ta buss 188 från Gullmarsplan eller buss 181 från Farsta eller Skarpnäck. Gå av vid hållplats Stora Sköndal och promenera några hundra meter ned till marknaden. Kommer du med bil finns parkering vid marknaden men även på andra delar av området.

Arrangör

Julmarknaden arrangeras av Stora Sköndals Framtidsutveckling, i samarbete med byggaktörerna i etapp 2A,  Nice Valley och Stiftelsen Stora Sköndal.

Varmt välkommen!