Meny Stäng

Vad kostar det att bo på ett äldreboende?

Kostnaden för att bo på ett äldreboende består av tre delar:
– hyra
– omsorgsavgift
– måltider

Hyra

Storleken på hyran beror på lägenhetens storlek och standard, precis som för andra hyresgäster med vanlig hyreslägenhet. Våra boenden har därför olika priser. Du är hyresgäst hos oss och i samband med inflyttning skrivs ett hyresavtal vilket innebär att hyreslagens regler gäller. Hyran betalas till Stiftelsen Stora Sköndal. Du vet väl att du kan ansöka om bostadstillägg? Läs mer här.

Sköndal
Villa Magnolia: 9200 – 14 600 kr/mån

Villa Skönviken: 8400-8500 kr/mån

Solgården: 6156 – 8900 kr/mån

Johannesgården: 5227 – 7510 kr/mån

Nacka
Villa Tollare: 8110 kr/mån

Omsorg

Du betalar en avgift för den vård och omsorg du får i boendet vilken även inkluderar tillgång till personal dygnet runt. Din avgift beräknas individuellt grundat på din inkomst/pension. Det är kommunen som beslutar om din omsorgsavgift, men du betalar aldrig mer än maxtaxa.

Maxtaxan är 2089 kr/mån (boende Stora Sköndal, Stockholms kommun).
Maxtaxan är som högst 2089 kr/mån (boende Villa Tollare, Nacka kommun).

Mat

I måltidsavgiften ingår frukost, lunch, middag med mellan – och kvällsmål. Du har flera rätter att välja på varje dag.

Boende i Stora Sköndal, Stockholms kommun: Maxtaxa 2840 kr/månad
Boende på Villa Tollare, Nacka kommun: 123 kr/dygn

Annat du kan välja själv

På våra boenden får du själv välja vilka aktiviteter du vill vara delaktig i, eller driva önskan om någon aktivitet som just du gillar. Det kan vara utflykt till Moderna Muséet, åka för shopping och lunch på IKEA, fika någonstans eller gå på teater. För dessa aktiviteter, och om du önskar vin eller öl till maten, betalar du själv. Vi har så klart också flera aktiviteter som inte kräver något extra utlägg av de som bor hos oss, t.ex gemensamma fester, utflykt i närområdet, föreläsningar, gästbesök, inköpsturer och annat. Du väljer och betalar också för det TV- och telefonabonnemang du vill ha i ditt boende.