Meny Stäng

Mötesplatsen – en plats där idéer kan förverkligas

Mötesplatsen är en samlingslokal på Stora Sköndal som riktar sig till lokala initiativ som söker en plats att vara på.

Mötesplatsen är samlingsplatsen för alla som bor och verkar i Sköndal med omnejd, där tid och rum finns för möten människor emellan, för att realisera idéer och för att skapa nya forum att växa tillsammans i. Tanken är att Mötesplatsen ska växa fram tillsammans med de medborgare som vill engagera sig och vår förhoppning är att det blir en plats där idéer och projekt föds och kan förverkligas.

Både privatpersoner och företag är välkomna att vara hos oss. Mötesplatsen går att boka för aktiviteter som t.ex. en bokcirkel, studiecirklar eller för pyssel- och spelkvällar.

På Mötesplatsen finns det utrustning för att ha konferenser, kurser, utbildningar och möten på. Det finns olika platser att sitta på och umgås, eller för olika aktiviteter parallellt. Här finns också ett enkelt kök i öppen planlösning, mikro och diskmaskin. Lokalen är utrustad med stor bildskärm, högtalare och gratis wifi. Lokalen har en kapacitet på 30 personer och det finns utrymme för att hålla avstånd och att arbeta i mindre grupper.

Mötesplatsens generella öppettider är helgfria onsdagar kl.11.00 – 16.00, för bokning av lokalen vid andra tider se kontaktuppgifter nedan.

Gör en bokningsförfrågan

Vill du veta mer eller göra en bokningsförfrågan? Skicka ett mail till motesplatsen@storaskondal.se så tar vi det där ifrån!

Vi ser fram emot att skapa en levande mötesplats i Sköndal!

Om social hållbarhet och Mötesplatsen

Mötesplatsen är skapad för att främja social hållbarhet i stadsdelen. Social hållbarhet saknar en enda fastställd definition, men det som man i allmänhet syftar på när man talar om social hållbarhet är hur människor kan leva tillsammans på ett sätt så att varje individ får sina rättigheter tillgodosedda och respekterade. En sådan samexistens mellan människor bygger på en vision om välbefinnande, rättvisa och en sund balans mellan makt och utrymme för den enskilda individens behov.

Mötesplatsen är en del av Framtidens Stora Sköndal

Stora Sköndal utvecklar fram till 2035 en ny stadsdel med 4000 bostäder och 3000 arbetsplatser. Men det handlar om mer än att bygga nytt. Stadsdelen skapas utifrån en idé om social hållbarhet. Här ska alla få plats, oavsett bakgrund eller förutsättningar.

Framtidens Stora Sköndal kommer bli en stadsdel byggd för möten och gemenskap, med varierad arkitektur, ett starkt fokus på miljön, där kulturbyggnader bevaras och där ny teknik används för att skapa livskvalitet. Mötesplatsen är en del i idén om social hållbarhet och i satsningen att främja möten och gemenskap. Mötesplatsen är precis som det låter – en plats att mötas på för gemensamma aktiviteter och diskussioner för de som bor och verkar i stadsdelen. Läs mer om Framtidens Stora Sköndal här.