Meny Stäng

Villa Tollare

Välkommen till Villa Tollare - Stora Sköndals äldreboende i Nacka.

Villa Tollare ligger i det nybyggda området Tollare i Nacka. Här finns boende för dig över 65 år med biståndsbeslut från din kommun. Vi har lägenheter för dig med demenssjukdom, eller för dig som behöver extra stöd, vård och omsorg. Vi kan även erbjuda omsorg om du är i behov av geropsykiatrisk vård, det vill säga psykiatri för äldre.

Villa Tollare ligger i samma byggnad som förskolan Lilla Tollare. Kanske får du svara på nyfikna frågor från förskolebarnen på bottenvåningen, hos oss finns möjlighet för nybörjare och veteraner att mötas.  Villa Tollare ligger vackert vid Lännerstasundet och erbjuder fina möjligheter till aktiviteter både ute i naturen och inomhus.

 

Boendet

På Villa Tollare finns 72 lägenheter är fördelade på fyra våningar. Ljusa och moderna lägenheter på 32 m2 med trivsamma gemensamhetsutrymmen ger dig en trygg hemmamiljö. Här kan du njuta av en kaffe på den stora takterrassen eller på en av de många inglasade balkongerna.

Aktiviteter

För oss är det viktigt att du som bor här ska ha inflytande över din dag. Vi arbetar efter IDA-modellen (inflytande, delaktighet, aktivitet) ger dig möjlighet att styra vilka aktiviteter du vill ägna dig åt. Närheten till förskolan Lilla Tollare möjliggör aktiviteter och utbyte mellan generationerna. Vi har ett stort aktivitetsrum i huset som används för flera gemensamma aktiviteter. Med en egen rullstolsanpassad minibuss åker vi ofta på längre och kortare utflykter efter önskemål.

 

Måltider

All mat tillagas av Fazer och planeras av dietist. Frukost, mellanmål, fika och kvällsmål tillagar vi i enhetens kök.
På helgerna dukar vi helgfint och en av dagarna serverar vi en trerättersmeny. Det finns alltid möjlighet att dricka ett glas vin eller öl till trerättersmåltiden.

Personal

Hos oss arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeut, fysioterapeut, teamchefer och verksamhetschef. Undersköterskor finns på plats dygnet runt, övriga arbetar måndag-fredag. Sjuksköterska finns tillgänglig dygnet runt.
Läkare finns tillgänglig 2 dagar i veckan.

Besök

Information kring besök under coronapandemin.

Dina nära och kära är välkomna att besöka dig när du vill – det är ditt eget hem. Hos oss kan du alltid bjuda dina besök på fika eller umgås på annat sätt. För de anhöriga som har en bit att åka för att hälsa på finns en gästlägenhet att hyra. Lägenheten ligger i Sköndal, söder om Stockholm, ca 20 min med bil från Villa Tollare. Parkering finns i anslutning till lägenheten.

Annat sällskap och stöd

Hos Stora Sköndal har vi många människor som gör livet lättare och roligare för både boende och personal. Stora Sköndal jobbar med volontärer som kan hjälpa till med allt möjligt, men är främst ett stöd för dig som bor här. Hos Stora Sköndal arbetar vi i människans tjänst. Diakonin har alltid varit vår grund och är så fortfarande. Vill du prata med en präst eller diakon så är det enkelt ordnat. Hos oss är alla välkomna – om du så tror på mycket, lite eller ingenting alls.

 

Inför inflyttning

För att få en lägenhet på Villa Tollare behöver du ha ett biståndsbeslut från kommunen. När du blivit erbjuden en lägenhet har du tre dagar på dig att tacka ja eller nej.
Det är mycket som ska ordnas när man flyttar. Lite påminnelser:
– Flytta TV-abonnemang och eventuellt bredband. Kanal 1,2 och 4 ligger som basutbud. Önskar du fler kanaler vänder du dig till Zitius, www.viasat/zitius.se.
– Adressändra till din nya adress och flytta med hemförsäkringen
– I huset finns enbart IP-telefoni och beställning av fast telefoni görs via Zitius. Vi rekommenderar mobiltelefoni.

Låter Villa Tollare som ett boende för dig? Kontakta gärna Johanna Saläng och boka ett besök

Varmt välkommen till oss på Villa Tollare.