Meny Stäng

Stora Sköndals frilufscenter

Uppvärmd utomhuspool för personer med funktionsnedsättning.

Stora Sköndals friluftscenter och bad är till för dig som har någon form av funktionsnedsättning och behöver extra hjälpmedel.

Ansvarig för verksamheten är Stockholm Stad/Idrottsförvaltningen.

Du är välkommen tillsammans med din familj, annan närstående eller medhjälpare. Badkort för hela säsongen är kostnadsfritt. Har man inget synligt funktionshinder ska ett läkarintyg visas upp första gången. Badkortet gäller för dig som är funktionshindrad med familj. Kortet kvitteras ut hos badvakterna vid badet. Anläggningen är ett av få utomhusbad i Stockholm för dig med funktionsnedsättning.

Bassäng

En 25 m bassäng, 1,60 djup, tempererat vatten, ca 28-30 grader. Trappa ner i bassängen som ligger i marknivå. Lift finns så man kommer ner och upp sittande.

Strandbad

Drevviken ligger precis nedanför bassängområdet, där det går bra att bada vid sandstranden eller från bryggan. I änden av bryggan finns en bra trappa med räcke ned i vattnet.

StoraSköndal_strand_liten.jpg

Övrig info

För dig som är funktionshindrad finns 15 parkeringsplatser, 4 st toaletter, omklädningsrum med mobil lift, medtag egen personlig sele. Det finns tre duschar vardera på herr- och damsidan. Utomhus finns två duschar med ledstänger vid stora poolen. Servering finns vid entrén. Anställda och boende på området Stora Sköndal har under sommarsäsong badkort till utomhuspoolen.

Utegym_52A4534.jpg

Stockholms första tillgänglighetsanpassade utegym

Intill bassängbadet finns ett utegym. Med utsikt över Drevviken kan du träna hela kroppen oavsett om du kommer till fots eller på hjul. Du som kommer med rullstol eller rullator kan träna på de flesta redskapen. Där finns ramper och sittplatser.