Meny Stäng

Daglig verksamhet inom LSS

Välkommen till Stora Sköndals dagliga verksamhet.
Vi har flyttat till nya större lokaler och har därmed plats för fler deltagare. Hör av dig om du är intresserad, vi tar gärna emot studiebesök!

Vi erbjuder

Vi är en daglig verksamhet inom LSS som erbjuder sysselsättning individuellt eller i grupp. Vi lägger stor vikt vid att  hitta arbetslivsinriktad sysselsättning för dem som önskar, främst inom de verksamheter vi själva bedriver på området, som äldreboende, förskola, service eller trädgård. Vid behov arbetar vi med externa samarbetspartners för att hitta en meningsfull sysselsättning utifrån den enskildes önskan. 

Vi vänder oss till personer som tillhör LSS, lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade, inom personkrets 1 och 2.
 

Vårt förhållningssätt

Hos oss arbetar vi utifrån den enskildes behov och förmåga med utgångspunkt att varje individ själv har svaren på hur hen vill leva sitt liv. Vi arbetar utifrån ett coachande förhållningssätt för att stärka individen till att själv kunna styra sitt liv för att nå sina mål och drömmar.

Hälsa och aktivitet

I vår verksamhet fokuserar vi på hälsa och hälsofrämjande aktiviteter. Vi utgår från ett helhetsperspektiv där vi ser att hälsa, arbete och fritid går hand i hand. Det kan handla om både fysiska och sociala aktiviteter.

Fysiska aktiviteter kan vara att vi går promenader med någon av verksamhetens hundar, simmar eller provar på en träningsform. Sociala aktiviter kan vara samtalsgrupper eller estetisk verksamhet utifrån den enskildes önskemål.

Vi lagar lunch tillsammans varje dag. Fokus ligger på att få till en hälsosam måltid med få och billiga ingredienser så att alla ska ha möjlighet att laga maten på egen hand. Detta blir även en aktivitet där vi tränar på att samarbeta i grupp, ta eget ansvar och gemensamt bidra till att skapa en hälsosam måltid.
 

Personalens kompetens

All personal har såväl relevant utbildning, som lång erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsnedsättningar.

Naturskönt område

Stora Sköndals dagliga verksamhet ligger i ett naturskönt område nära Drevviken. Du tar dig enkelt med buss till Gullmarsplan på 12 minuter där det finns både tunnelbana och tvärbana. Farsta ligger 8 min bort med buss där både pendeltåg och tunnelbana finns. 

Vill du veta mer? Kontakta gärna Jenny Fohrman och boka ett besök