Meny Stäng

Daglig verksamhet inom LSS

Välkommen till Stora Sköndals dagliga verksamhet.
Hör av dig om du är vill veta mer om oss, vi tar gärna emot studiebesök!

Vi erbjuder

Vi är en daglig verksamhet inom LSS som erbjuder sysselsättning individuellt eller i grupp.  Vi lägger stort fokus på hälsofrämjande aktiviteter, men sysslar även med viss skapande verksamhet samt matlagning och bakning. Vi erbjuder också arbetslivsinriktad sysselsättning för dem som önskar, främst inom de verksamheter vi själva bedriver på området, som äldreboende, förskola, service eller trädgård. 

Vi vänder oss till dig som tillhör LSS personkrets 1 och 2.
 

Vårt förhållningssätt

Hos oss arbetar vi utifrån ditt behov och dina förmågor, med utgångspunkt att vi alla själv har svaren på hur vi vill leva vårt liv. Vi arbetar utifrån ett coachande förhållningssätt för att alla ska få stöd till att själva kunna styra sina liv för att nå sina mål och drömmar.

Hälsa och aktivitet

I vår verksamhet fokuserar vi på hälsa och hälsofrämjande aktiviteter. Vi utgår från ett helhetsperspektiv där vi ser att hälsa, arbete och fritid går hand i hand. Det kan handla om både fysiska och sociala aktiviteter.

Fysiska aktiviteter kan vara att vi går promenader med någon av verksamhetens hundar, simmar eller provar på en träningsform. Sociala aktiviteter kan vara samtalsgrupper eller estetisk verksamhet utifrån den enskildes önskemål.

Vi lagar lunch tillsammans varje dag. Fokus ligger på att få till en hälsosam måltid med få och billiga ingredienser så att alla ska ha möjlighet att laga maten på egen hand. Detta blir även en aktivitet där vi tränar på att samarbeta i grupp, ta eget ansvar och gemensamt bidra till att skapa en hälsosam måltid.
 

Personalens kompetens

All personal har såväl relevant utbildning, som lång erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsnedsättningar.

Naturskönt område

Stora Sköndals dagliga verksamhet ligger i ett naturskönt område nära Drevviken. Du tar dig enkelt med buss till Gullmarsplan på 12 minuter där det finns både tunnelbana och tvärbana. Farsta ligger 8 min bort med buss där både pendeltåg och tunnelbana finns. 

Vill du veta mer? Kontakta gärna Therese Olsson och boka ett besök