Meny Stäng

Daglig verksamhet inom LSS

Hör av dig om du är vill veta mer om oss, vi tar gärna emot studiebesök!

Vi erbjuder

Välkommen till en daglig verksamhet där du kan känna dig trygg och där det alltid händer massor av roligt! Hos oss på Stora Sköndal får du som går på daglig verksamhet göra många olika saker. Här blir du en del i ett härligt gäng deltagare och medarbetare – som tycker om att umgås och utvecklas i varandras sällskap. 

Vi erbjuder också arbetslivsinriktad sysselsättning för dem som önskar, främst inom de verksamheter vi själva bedriver på området, som äldreboende, förskola, service eller trädgård. 

Vi vänder oss till dig som tillhör LSS personkrets 1 och 2.
 

Vårt förhållningssätt

Hos oss arbetar vi utifrån ditt behov och dina förmågor, med utgångspunkt att vi alla själv har svaren på hur vi vill leva vårt liv. Vi arbetar utifrån ett coachande förhållningssätt för att alla ska få stöd till att själva kunna styra sina liv för att nå sina mål och drömmar.

Hälsa och aktivitet

I vår verksamhet fokuserar vi på hälsa och hälsofrämjande aktiviteter. Vi utgår från ett helhetsperspektiv där vi ser att hälsa, arbete och fritid går hand i hand. Det kan handla om både fysiska och sociala aktiviteter. Aktiviteterna vi gör får du tillsammans med de andra deltagarna vara med och bestämma.

Fysiska aktiviteter kan vara att vi går promenader med någon av verksamhetens hundar eller provar på en ny träningsform. Sociala aktiviteter kan vara samtalsgrupper eller estetisk verksamhet utifrån den enskildes önskemål.

Vi lagar lunch tillsammans varje dag. Fokus ligger på att få till en måltid med få och billiga ingredienser så att alla ska ha möjlighet att laga maten på egen hand. Detta blir även en aktivitet där vi tränar på att samarbeta i grupp, ta eget ansvar och gemensamt bidra till att skapa en enkel och god måltid.

Andra exempel på aktiviteter vi genomför är bakning, karaoke, projektarbete utefter årstiderna och ta hand om vår kolonilott. 

 

Personalens kompetens

All personal har såväl relevant utbildning, som lång erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsnedsättningar.

Naturskönt område

Stora Sköndals dagliga verksamhet ligger i ett naturskönt område nära Drevviken. Du tar dig enkelt med buss till Gullmarsplan på 12 minuter där det finns både tunnelbana och tvärbana. Farsta ligger 8 min bort med buss där både pendeltåg och tunnelbana finns. 

Vill du veta mer? Kontakta gärna Therese Olsson och boka ett besök