Meny Stäng

Seniorboende, studentbostäder och hyresrätter

Seniorboende

På  området Stora Sköndal söder om Stockholm förmedlar stiftelsen hyreskontrakt till seniorbostäder, både villor och lägenheter. I dagsläget är dock kön till seniorbostäderna stängd för nya köande pga av de förändringar som sker på området Stora Sköndal. Här kommer en ny stadsdel att växa fram under en tjugoårsperiod. Nybyggnation av bostäder, framför allt flerfamiljshus, och verksamheter planeras. Detta gör att de få lediga hus och lägenheter som finns inte kommer att hyras ut på samma sätt som tidigare under en period. Vi vet i dagsläget inte hur många framtida seniorbostäder som kommer att finnas på området då utvecklingen av Stockholms Stads detaljplaner inte är klara.

Alla som redan har en plats i stiftelsens seniorbostadskö behåller sin plats och den är avgiftsfri, men utsikterna att erhålla ett seniorkontrakt är mindre än tidigare.

Mer information om byggplanerna och framtidens Stora Sköndal hittar du på www.storaskondal.se/framtiden

Studentbostäder

Vi har ca 50 studentrum som i första hand hyrs ut till studenter på Ersta Sköndal Bräcke högskola. Resterande rum hyrs ut till studenter som är antagna vid någon av högskolorna i Stockholm. Det finns rum i korridor och lägenheter.

Studentbostäderna förmedlas via Bostadsförmedlingen.

Hyresrätter

Vi har även ett antal vanliga hyreslägenheter i flerfamiljshus eller villor i varierande storlek.

Hyresrätterna förmedlas via Bostadsförmedlingen.

Ansvarig för fastigheterna på området är fastighetschef Patric Ekman.