Meny Stäng

Värme

Lägenheter ska hålla en temperatur på minimum 20 grader mitt i rummet.

Om du tycker att det är för kallt i lägenheten, gör så här: 

  • Se till att ha minst 40 cm fri yta framför elementen, det krävs för att värmen fungerar som den ska. Möbler eller långa gardiner framför fönstren hindrar värmen att komma ut i rummet.
  • Se efter att tätningslisterna runt fönster ochbalkongdörrar inte är trasiga eller saknas – då läcker värmen ut. Kontakta felanmälan om tätningslisterna är trasiga eller saknas.

Stäng dock inte luftventilerna i din lägenhet. Ett hyreshus är byggt för att ha en fungerande cirkulation av luft. Om ventilerna är stängda eller igensatta slutar luftväxlingen att fungera effektivt.

Kallt element

När termostaten på elementen känner av att det är 21 grader i rummet, stängs vattenflödet i elementet av. Elementet svalnar tillfälligt och det är därför som elementet ibland kan kännas kallt trots att det är minusgrader ute. Det kan också vara så att det räcker med att ett element i rummet är varmt, för att uppnå rätt temperatur i rummet.

Det är inte alltid hela elementet är varmt. Är det varmare upptill, är allt i sin ordning. Är det däremot bara varmt nertill eller om det porlar och låter som det rinner inuti elementet så kan elementet behöva luftas. Kontakta i så fall felanmälan, lufta inte elementet på egen hand.

Läckande element

Kontrollera regelbundet att elementen inte läcker. Kontakta i så fall felanmälan.