Meny Stäng

Ångermannagatan

Ångermannagatans gruppbostad i Vällingby är en verksamhet för unga vuxna med autismspektrumtillstånd, enligt LSS personkrets 1.

Ångermannagatan 1 är en gruppbostad för personer tillhörande LSS. Här hittar du sex stycken ljusa och rymliga lägenheter på 44 kvadratmeter med eget kök.

Utgår från individen

Viktigast för oss är att ge dig stöd till en så hög grad av självständighet som bara är möjlig. Vi jobbar för att du ska få struktur på din tillvaro, utifrån de önskemål och drömmar du har. I Lyan, vår gemensamma lägenhet, spelar vi spel, tittar på film eller bara umgås. Aktiviteter erbjuds individuellt eller gemensamt.

Innemiljö

Gruppbostaden ligger på nedre botten i ett flerbostadshushus i Råcksta. Här finns sex stycken rymliga tvårumslägenheter på 44 kvadratmeter med eget kök. Vi har en gemensam lägenhet som är öppen alla dagar och kvällar, där det finns möjlighet till gemensam matlagning och samvaro.

Utemiljö

Verksamheten har en gemensam uteplats, där vi odlar våra egna växter på våren och grillar på sommaren.

Särskild kompetens

Utöver grundkraven finns kompetens i personalgruppen inom samtalspedagogik (MI), KBT, ADHD, Aspergers och autism. All personal har lång erfarenhet av arbete inom LSS.

Kommunikationer – hitta till oss

Det är cirka 300 meter till busshållplats och 1 kilometer till tunnelbana Råcksta eller Vällingby.

Varmt välkommen till oss på Ångermannagatan!

Har du frågor om vår verksamhet eller vill komma och hälsa på, kontakta tf verksamhetschef Amila Srabovic.