Meny Stäng

Kristinahuset & Växthuset

Med ett fantastiskt läge på höjden ut mot sjön Drevviken hittar du Kristinahuset. Lite längre bort ligger växthuset som förvandlats till en glassbar.

På Kristinahuset huserar Nice Valley. På Nice Valley kan du ta en fika, njuta av både lunch och middag eller bjuda upp till fest i en unik miljö i Stockholm. I växthuset ligger numera glassbaren Sweet Valley, som bjuder på ett brett utbud av den godaste glassen och enklare luncher. Nu i sommar så håller restaurangen i Kristinahuset stängt, men växthuset har öppet och säljer glass, våfflor och grillar vissa dagar. De hyr också ut SUP-brädor. Mer info hittar du här: Sweet valley.

Både Nice Valley och Sweet Valley drivs av sköndalsbon Martin Johansson, han har jobbat som kock i över 20 år och nu senast drivit egen cateringfirma. Han blev uppmärksammad i media under coronakrisen när han öppnade upp en lunchrestaurang utanför sitt hem i Lilla Sköndal när alla ordinarie uppdrag avbokades. Förutom café och luncher kan Kristinahuset också bokas för sammankomster såsom bröllop, konferenser och fest.

Mer information om öppettider och meny hittas på Nicevalley – Kristinahuset.

 

Ett hus med historia

Det gula Kristinahuset är byggt 1686 och har haft många ägare fram till 1904 då den blev en del av Stora Sköndal. Området var en del av Drottning Kristinas jaktmarker och därför heter huset just Kristinahuset. Byggnaden beskrivs på många sätt: mangårdsbyggnad, säteri, och herrgård. Vad som är korrekt beror på vilken tid man hänvisar till.  Efter en omfattande renovering under 2017, har huset för första gången öppnats upp för allmänheten. Huset inrymmer flera rum i fil, alla i egen färgsättning, där en del är café och en annan är för fest och konferens.