Meny Stäng

Kristinahuset

Med ett fantastiskt läge på höjden ut mot sjön Drevviken hittar du Kristinahuset, med restaurangen Nice Valley. Alldeles nära finns också ett stort växthus som kan hyras för fest och konferens.

I Kristinahuset huserar restaurang och bar Nice Valley. Här kan du ta en fika, njuta av både lunch och middag eller bjuda upp till fest i en unik miljö i Stockholm. Under sommaren öppnar Nice Valley upp en härlig uteservering med grill och glassbar med massor god kulglass och topping. Restaurangen hyr också ut SUP-brädor. Alldeles nära Kristinahuset ligger dessutom ett stort växthus, som kan hyras för bröllop, konferenser och fest.

Mer information om öppettider och meny hittas på Nicevalley – Kristinahuset.

Nice Valley drivs av sköndalsbon Martin Johansson som har jobbat som kock och även drivit cateringfirma i över 20 år. Förutom lunch, glass och fika kan både Kristinahuset och växthuset bokas för sammankomster såsom bröllop, fest, barnkalas, dop och minnesstunder. Martin och hans personal kan hjälpa till med allt till festen för att det ska bli så enkelt som möjligt för dig.

 

Ett hus med historia

Det gula Kristinahuset är byggt 1686 och har haft många ägare fram till 1904 då den blev en del av Stora Sköndal. Området var en del av Drottning Kristinas jaktmarker och därför heter huset just Kristinahuset. Byggnaden beskrivs på många sätt: mangårdsbyggnad, säteri, och herrgård. Vad som är korrekt beror på vilken tid man hänvisar till.  Efter en omfattande renovering under 2017, har huset för första gången öppnats upp för allmänheten. Huset inrymmer flera rum i fil, alla i egen färgsättning, där en del är café och en annan är för fest och konferens.