Meny Stäng

Aktiviteter utomhus för stora och små

Spela beachvolleyboll

Sommaren 2023 invigdes en beachvolleyplan på området, som du och dina kompisar kan använda för spel gratis och när ni vill. Boll finns att låna i aktivitetsskåpet i anslutning till planen, där finns också vev till nätet om det blivit hängigt. Efter en svettig match är det nära till bad.

Ungdomar spelar beachvolleyboll.

Spela boule

Nytt för 2023 är också boulebanor. De ligger nära parkeringsplatsen vid strandbadet (Nils Brincks väg 11).  Ta med egna klot eller låna i närliggande aktivitetsskåp.

Lek för både barn och hundar

Nära strandbadet finns ett nyfixat område med en hinderbana för barn, som tagits fram efter idéer från barnen på förskolan Borgen. På området har vi också satt upp basketkorgar i två höjder, ett bollplank och ett aktivitetsskåp som vi fyllt med olika utrustning för lek och sport (och som vi hoppas kommer få vara kvar). Här finns också en hundrastgård för mindre hundar, som behöver springa av sig. Välkommen hit för lek och träning!

Paddla kajak

Nu kan du hyra kajak från en obemannad automat nere vid strandkanten, mellan badet och grillplatsen på Stora Sköndal! Både solokajak och tandemkajak finns att hyra. Du bokar och betalar enkelt i förväg via www.kayakomat.se. På plats låser du sedan upp kajaken med en kod, och ger dig därefter ut och paddlar. Flytväst och paddel ingår såklart.

Att paddla kajak med vänner, familj eller på egen hand är en fridfull upplevelse och en kul aktivitet, som passar alla, även nybörjare. På en kajaktur i viken bjuds du på en lugn och trygg paddlingsupplevelse och möjlighet att hålla dig intill strandkanten. Mer vana kajakpaddlare kan paddla hela vägen bort till Gudöån och därifrån komma vidare ut i Långsjön och sen till underbara Flaten och Tyresta Naturreservat.
Kayaktur

Hyr SUP-brädor

SUP-brädor finns att hyra i växthuset nära Kristinahuset (Herbert widströms väg 7). Här hittar du mer information och öppettider.

Flicka på paddle board

Promenera eller jogga

Längs med Drevvikens strand finns flera härliga vägar för löpning och promenader. Spåren tar dig utmed Talludden och Lövudden där bryggor och klippor finns för både bad och avkoppling. Från området når du även Flatens Naturreservat.

Gå kärnordsvandring

Promenera en kortare pilgrimsvandring med kärnord på stenar i naturen som ledsagare längs vägen. Oavsett vem du är och vad du tror på skapar de tid till både eftertanke och reflektion samtidigt som du går en två kilometer lång sträcka. En härlig helgaktivitet i naturskön miljö som kan kombineras med picknick vid vattnet eller fika i Växthuset. Karta kärnordsvandring

Om vandringen
– En drygt två kilometer lång vandring.
– Nio stenar med text av författaren och teologen Margareta Melin.
– Naturstenarna kommer från Ekerö, blästrade av en stenhuggare från Enskede.
– Initiativtagare är prästen David Melin vid Stora Sköndals diakonala enhet.

Utegym och tennisbana

På området finns ett fint utegym och en bokningsbar tennisbana som är öppen för alla. Utegymmet är anpassat för alla oavsett ålder, kön och eventuella funktionshinder.  Med utsikt över Drevviken kan du träna hela kroppen oavsett om du kommer till fots eller på hjul. Här finns bokningsreglerna för tennisbanan.

Vinteraktiviteter

Vintertid är skridskoåkning runt Drevviken och pulkaåkning i backen nedanför Kristinahuset populära tillhåll. Den plogade isbanan längs Drevviken är ca. 2 mil och sträcker sig hela vägen till Tyresö. Håll utkik efter aktuell israpport.