Meny Stäng

Dagliljan

Dagliljan är en daglig verksamhet för dig som är under 65 år med demenssjukdom.

Dagliljans verksamhetslokaler är ljusa och rymliga och omgärdas av en stor och lummig trädgård. Vi månar om gemenskap och sammanhållning men här finns också möjligheter till lugn och ro om det är det du behöver.

På Stora Sköndal har vi också Björkgården, ett permanent boende för samma målgrupp.

Aktiviteter

På Dagliljan får du själv vara med och påverka hur du vill att dagen ska se ut, allt efter dina intressen och din förmåga. Målet med vår verksamhet är att du ska vilja komma hit med glädje och lust varje dag. Här erbjuds möjlighet till sysselsättning, aktiviteter, träning och social gemenskap.

Vi målar, bakar, ägnar oss åt trädgårdsskötsel, lyssnar på musik, promenerar i närområdet och åker gärna iväg på utflykter. I köket förbereder vi mat tillsammans och i trädgården odlas kryddor och grönsaker som kan avnjutas vid måltiderna. Under sommarsäsongen finns närhet till bad vid strand eller i uppvärmd pool.

  

Vi som jobbar här

På Dagliljan möts du av engagerad och kunnig personal med specialkompetens och erfarenhet av målgruppen. Vi värnar om en mindre och personlig daglig verksamhet där målet är att utgå från den enskilde deltagaren och dess olika behov och önskemål.

Vår verksamhet är stjärnmärkt

Stjärnmärkt är ett bevis för att medarbetarna har fått goda kunskaper om demenssjukdomar och verktyg för att arbeta personcentrerat, något som har högsta prioritet i Socialstyrelsens nationella riktlinjer. Det är en utbildningsmodell som tagits fram av Svenskt Demenscentrum, mer om modellen finns att läsa här.

Närstående

Vi lägger stor vikt vid att stödja närstående genom bland annat samtal, rådgivning och träffar.

Området och hur du hittar hit

Dagliljan ligger på området Stora Sköndal söder om Stockholm. I närheten finns sjön Drevviken och på området finns natursköna promenadstigar, café Kristinahuset, utomhusgym och bad. Du tar dig enkelt hit på 12 min med buss från Gullmarsplan.

 

Vill du veta mer?

För deltagande i vår dagverksamhet behöver du ett biståndsbeslut från kommunen. Det går även bra att betala privat. Välkommen att kontakta verksamhetschef Susanne Jonsson om du vill komma på ett besök eller om du har frågor om verksamheten.

Varmt välkommen till Dagliljan.