Meny Stäng

Dagliljan

Daglig verksamhet för dig som är under 65 år med demenssjukdom.

Dagliljans dagliga verksamhet ligger i en fristående villa med trädgård på området Stora Sköndal söder om Stockholm. På Stora Sköndal har vi också Björkgården, ett permanent boende för samma målgrupp.

Aktiviteter

På Dagliljan får du själv vara med och påverka hur du vill att dagen ska se ut, allt efter dina intressen och din förmåga. Målet med vår verksamhet är att du skall vilja komma hit med glädje och lust varje dag. Här erbjuds möjlighet till sysselsättning, aktiviteter, träning och social gemenskap.

Vi målar, bakar, ägnar oss åt trädgårdsskötsel, lyssnar på musik, promenader i närområdet och åker gärna iväg på utflykter. I köket förbereder vi mat tillsammans och i trädgården odlas kryddor och grönsaker som kan avnjutas vid måltiderna. Fikastunder är viktiga och kan avnjutas med någon du trivs med eller på egen hand. Under sommarsäsongen finns närhet till bad vid strand eller uppvärmd pool.

  

Vi som jobbar här

På Dagliljan möts du av engagerad och kunnig personal med specialkompetens och erfarenhet av målgruppen. Vi värnar om en mindre och personlig dagverksamhet där verksamheten utgår från de enskilda deltagarna och deras olika behov.

Området och hur du hittar hit

Dagliljan ligger på området Stora Sköndal söder om Stockholm. Alldeles intill ligger sjön Drevviken och i området finns natursköna promenadstigar, café Kristinahuset, utomhusgym och bad. Du tar dig enkelt hit på 12 min med buss från Gullmarsplan.

Vill du veta mer?

För deltagande i vår dagverksamhet behöver du ett biståndsbeslut från kommunen. Det går även bra att betala privat. Varmt välkommen att kontakta verksamhetschef Morvarid Moaven om du vill komma på ett besök eller om du har frågor om verksamheten.

Varmt välkommen till Dagliljan.