Meny Stäng

Dagliljan – daglig verksamhet för yngre med demenssjukdom

Dagliljan är en daglig verksamhet för dig som är under 65 år med demenssjukdom.

Dagliljan erbjuder

Dagliljan är en daglig verksamhet för dig under 65 år med demenssjukdom och har beslut antingen via SoL eller LSS.

Målet med vår verksamhet är att skapa en lugn, trivsam och trygg miljö tillsammans med varandra. Vi månar om gemenskap och sammanhållning men här finns också möjlighet till lugn och ro om det är det du behöver.

På Stora Sköndal har vi också Björkgården, ett permanent boende för samma målgrupp.

 

Så ser dagen ut på Dagliljan

På Dagliljan får du själv vara med och påverka hur du vill att dagen ska se ut, allt efter dina intressen och din förmåga.

Vi äter tillsammans, lyssnar på musik, har goda samtal om aktuella ämnen, promenerar i närområdet och åker ibland även på en utflykt. Under sommarsäsongen finns också närhet till bad vid strand om så önskas.

  

Vi som jobbar på Dagliljan

På Dagliljan möts du av engagerad och kunnig personal med specialkompetens och erfarenhet av målgruppen. Vi värnar om en mindre och personlig daglig verksamhet där målet är att utgå från den enskilde deltagaren och dess olika behov och önskemål.

Dagliljans verksamhet är stjärnmärkt

Stjärnmärkt är ett bevis för att medarbetarna har fått goda kunskaper om demenssjukdomar och verktyg för att arbeta personcentrerat, något som har högsta prioritet i Socialstyrelsens nationella riktlinjer. Det är en utbildningsmodell som tagits fram av Svenskt Demenscentrum, mer om modellen finns att läsa här.

Vi stödjer närstående

Vi lägger stor vikt vid att stödja anhöriga och samverkar tillsammans så långt ni önskar. Årligen bjuder vi in till mingel där vi kan träffas men önskar du som anhöriga komma på ett studiebesök är du varmt välkommen!

Så hittar du till Dagliljan i Stora Sköndal

Dagliljan ligger på området Stora Sköndal söder om Stockholm. I närheten finns sjön Drevviken och på området finns natursköna promenadstigar, café Kristinahuset, utomhusgym och bad. Du tar dig enkelt hit på 12 min med buss från Gullmarsplan.

 

Vill du veta mer om Dagliljan?

För deltagande i vår dagverksamhet behöver du ett biståndsbeslut från kommunen. Välkommen att kontakta verksamhetschef Therese Olsson om du vill komma på ett besök eller om du har frågor om verksamheten.

Du som vill komma i direkt kontakt med verksamheten är välkommen att ringa 076-000 81 86.

Varmt välkommen till Dagliljan.