Meny Stäng

Diakonala enheten

Välkommen till Diakonala enheten - samtal, stöd och utveckling.

Att befinna sig i förändring väcker många frågor. Vi på Diakonala enheten finns till för boende, brukare, patienter, anhöriga, studenter och anställda hos Stora Sköndal. Till oss kan du vända dig om du känner dig ledsen, orolig eller utmattad. Men vi finns också här när du vill diskutera, ifrågasätta eller förändra. Och när du vill dela din glädje med människor som förstår din situation. Hos oss samordnas också volontärverksamheten, det betydelsefulla ideella engagemanget.

Diakoni i vardagen

I vårt diakonala center, i ”gula villan” på området Stora Sköndal, har vi skapat en oas för andlig och existentiell hälsa. Här har vi anhörigfika, samtalsgrupper och olika former av aktiviteter.  Vi finns även ute på alla våra olika enheter och i Stora Sköndals kyrka och i Stora Sköndals kapell.

Vi som arbetar här är Annika Löfgren, områdeschef och diakon, Eva Vikström Brehmer, diakon, Carola Backlund, diakon, Pernilla Köhle, diakoniassistent och volontärsamordnare, samt David Melin, präst.

Tystnadsplikt

Att prata med en oss innebär att du pratar med någon som har tystnadsplikt. Inga journaler förs. Du pratar med en person som har stor erfarenhet och kunskap kring att leda olika typer av samtal, men som främst är en medmänniska. Vad du än behöver prata om så kan vi lyssna. Och det du säger stannar hos oss.

Hör av dig när du vill

Oavsett vad du funderar över, stort eller litet, så lyssnar vi gärna. Vill du träffa andra som är i samma situation som du, så kan vi enkelt introducera er genom olika samtalsgrupper. Vill du ha ett enskilt samtal med diakon eller präst så ordnar vi det. Välkommen att kontakta oss när du vill.

Stora Sköndals kyrka tillhör Farsta Församling, läs mer om kyrkan på församlingens hemsida.