Meny Stäng

Händer hos oss

Diakonala enheten anordnar aktiviteter som hjälper dig att behålla lugnet året runt. Alla aktiviteter är kostnadsfria och kräver inga förkunskaper.

Gå kärnordsvandring tillsammans med David Melin

Tillsammans går vi de dryga två kilometrarna och stannar till för eftertanke vid de utplacerade stenarna längs vägen med olika kärnord. Vandringen tar cirka 1 1/5 halv timme.
Onsdag den 16 juni kl. 17:30
Torsdag den 17 juni kl. 10:30
Torsdag den 24 juni kl. 10:30 

Föranmälan krävs då det är begränsat antal platser om tio personer.
Anmälan görs till David Melin, 076-0033117 eller david.melin@storaskondal.se

Prova på skogsbad!

Skogsbad är en sinnlig, rofylld vistelse i naturen. Vi saktar ned tempot och tar in skogens atmosfär med alla sinnen, upptäcker stort och smått på ett stilla sätt. En utbildad guide leder dig i skogsbadet och bjuder in dig till en fördjupad kontakt med naturen.

Tisdagen den den 29 juni kl. 10.00-12.00

Vi rör oss i skogsmiljön på väl valda stigar och inte särskilt långt. För att kunna delta på det här skogsbadet behöver du kunna ta dig fram bra även på något ojämn mark, men det går bra att ha stöd av rollator. Begränsat till åtta deltagare.

Föranmälan krävs och görs till Annika Löfgren, 076-0029107 eller annika.lofgren@storaskondal.se

 

Gå kärnordsvandring på Stora Sköndal

Här på Stora Sköndal kombinerar vi en kortare pilgrimsvandring med kärnord på stenar i naturen som ledsagare längs vägen. Oavsett vem du är och vad du tror på skapar de tid till både eftertanke och reflektion samtidigt som du går en två kilometer lång sträcka. En härlig helgaktivitet i naturskön miljö som kan kombineras med picknick vid vattnet eller fika på Kristinahuset.

Om vandringen
– En drygt två kilometer lång vandring.
– Nio stenar med text av författaren och teologen Margareta Melin.
– Naturstenarna kommer från Ekerö, blästrade av en stenhuggare från Enskede.
– Initiativtagare är prästen David Melin vid Stora Sköndals diakonala enhet.