Meny Stäng

Stödboende

Om Pilbacken stödboende
Stödboende är en boendeform för dig som är vuxen med psykisk ohälsa och har visst behov av stöd i din vardag. På Pilbacken stödboende i Sköndal i södra Stockholm har vi 18 boendeplatser, där vi erbjuder vi två olika typer av stödboende för att möta upp just dina behov.

Bemannat stödboende
På vårt bemannade stödboende finns allt i en och samma byggnad. Du får en egen lägenhet med dusch och toalett, samt tillgång till gemensamt kök och sällskapsytor. Boendet är bemannat dygnet runt och du har därmed tillgång till stöd när helst du behöver det.

Stödboende i fristående lägenhet
Vi erbjuder även stödboende i fristående lägenheter på Stora Sköndals område. I din egen lägenhet kan du få boendestöd upp till 20 timmar per månad. Du har tillgång till stödet på vardagar mellan kl. 09.00 och 17.00. I boendeformen ingår även tillgång till gemensamma lokaler på Pilbacken stödboende.

Arbetssätt
På stödboendet arbetar kvalificerade boendestödjare. När du flyttar in blir en av dessa din kontaktman, som ansvarar för att tillsammans med dig upprätta en genomförandeplan – som utgör grunden för ditt stöd. Boendestödet anpassas utifrån dina individuella behov. Vi utformar  även stödet utifrån din behovsbedömda beställning från din stadsdel eller kommun.

Vårt uppdrag innebär att med respekt för dina behov och individuella förutsättningar, stötta dig i din vardag. Detta gör vi genom att arbeta utifrån ett helhetsperspektiv i ett nära samarbete med dig och ditt sociala nätverk. Vårt mål är att du ska uppleva din vardag som trygg och meningsfull och att du ska må bra.

 

Stora Sköndals område
Pilbacken stödboende ligger på det natursköna området Stora Sköndal i södra Stockholm. Här finns stora grönområden, bad och rekreationsmöjligheter bara runt knuten. Sköndals centrum med livsmedelsbutik, husläkarmottagning, apotek, frisör och annan service, ligger några minuters gångväg bort. Kollektivtrafiken är väl utbyggd i området och busshållplatsen där bussarna till Gullmarsplan och centrala Stockholm avgår, hittar du bara ett stenkast från Pilbacken.