Meny Stäng

Villa Skönviken

Varmt välkommen till Villa Skönviken.

Villa Skönviken är ett boende för dig över 65 år med biståndsbeslut från din kommun. Vi har lägenheter för dig med demenssjukdom eller för dig som behöver extra stöd, vård och omsorg. Vi kan även erbjuda boende om du är i behov av geropsykiatrisk vård

Boendet

Här finns 108 lägenheter fördelat på tre våningsplan i två sammanlänkade byggnader. Varje lägenhet är 30 kvm och har fransk balkong, höj -och sänkbar säng, madrass, trinettkök, dusch och toalett. Med trivsam inredning, ljusa lägenheter och flera gemensamma utrymmen har Villa Skönviken en hemmiljö att trivas i. Den inhägnade trädgården med flera sittgrupper är lika uppskattad som de rymliga terrasserna.

På varje våningsplan finns stora ljusa kök och gemensamhetsutrymmen för den som önskar äta måltider eller se på tv tillsammans med andra. I huset finns en stor vinterträdgård där många av våra gemensamma aktiviteter äger rum. Ett stenkast bort ligger sjön Drevviken med fina promenadstråk och uppvärmd handikappanpassad utomhuspool sommartid.

 

Aktiviteter på dina villkor

För oss är det viktigt att du som bor hos oss ska kunna vara delaktig och ha inflytande över din dag. Vi diskuterar tillsammans vad som intresserar just de som bor hos oss. Intressen och fysiska förutsättningar skiljer sig åt. Med delaktighet och självbestämmande hoppas vi kunna ge dig både ökat inflytande och större tillfredsställelse. Det är ditt hem och din vardag och vi vill att du ska trivas med båda. Vi på Villa Skönviken, inspirerade av våra aktivitetscoacher, arbetar efter IDA-modellen (inflytande, delaktighet och aktivitet).

Personal

Här arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, aktivitetscoacher, teamchefer och verksamhetschef. Undersköterskor finns på plats dygnet runt, sjuksköterska är tillgänglig dygnet runt och övriga arbetar måndag – fredag. Läkare är kommer till oss två gånger per vecka eller oftare vid behov.

Måltider

All mat tillagas av Kleins Kitchen Sköndal. Frukost, fika, mellanmål och kvällsmål lagar vi i enhetens kök. Vi lägger stor vikt vid god och näringsriktig mat, men också vid miljön runt omkring måltiden. På helgerna lägger vi ner lite mer omsorg på dukning för att göra skillnad mellan vardag och helg. Du kan alltid välja om du vill äta tillsammans med dina grannar, eller lite mer avskilt i din lägenhet. Till helgen dukar vi fint och bjuder på något att dricka.

 

Besök

Dina nära och kära är välkomna att besöka dig när du vill – det är ditt eget hem. Hos oss kan du alltid bjuda dina besök på fika eller umgås på annat sätt.

Annat sällskap och stöd hos oss

På Stora Sköndal har vi många människor som gör livet lättare och roligare för både boende och personal. På helgerna under terminerna har vi ungdomar från Ung Omsorg i verksamheten och under somrarna tar vi emot sommararbetande ungdomar. Ungdomarna finns där för samtal, promenader eller bara som sällskap.

Våra volontärer hjälper till med allt möjligt, men är främst ett stöd för dig som bor här. Vill du ta en promenad, men behöver någon att luta dig mot? Vill du spela ett parti schack eller njuta av högläsning? Kanske gå ner till stranden och känna på vattnet? Hos Stora Sköndal arbetar vi i människans tjänst. Diakonin har alltid varit vår grund och är så fortfarande. Vill du prata med en präst eller diakon så är det enkelt ordnat. Hos oss är alla välkomna – om du så tror på mycket, lite eller ingenting alls.

Inför inflyttning

För att få en lägenhet på Villa Skönviken krävs att du har ett biståndsbeslut från kommunen. När du fått ett biståndsbeslut får du ställa dig i kö till tre verksamheter. Du blir sedan erbjuden en lägenhet och har då tre dagar på dig att tacka ja eller nej.

Bra att tänka på innan inflytt