Meny Stäng

Äldreomsorg

Våra boenden

Stora Sköndal har idag flera äldreboenden, både omsorgsboenden, boende för personer med demenssjukdom och för de med psykiatrisk problematik. Vi erbjuder omsorg och vård med uttalad respekt för den enskildes behov. Vi finns i Sköndal samt i Nacka och Tyresö.

Trygghet på boenden

På alla våra boenden finns omsorgsutbildad personal dygnet runt. När du flyttar in får du en omsorgssamordnare och tillsammans ser ni över vad du behöver hjälp med och hur den hjälpen ska utformas. Du får också en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som är din länk i sjukvårdsfrågor. Arbetsterapeut och fysioterapeut finns i verksamheten några dagar per vecka och läkare kommer varje vecka. Dina anhöriga kommer och går som du vill och är alltid välkomna.

Att ha en bra dag

Vår ambition är att du som bor hos oss ska kunna vakna upp till en dag att se fram emot och utifrån det formar vi vårt sätt att arbeta med dagen som helhet. En viktig del i det arbetet är aktiviteter. Alla boenden har en aktivitetscoach som tillsammans med de boende planerar och genomför aktiviteter utifrån behov och önskemål. Vi jobbar för att du som boende ska vara delaktig i den mån du kan och vill så du kan behålla din självständighet i möjligaste mån.

Att äta är mer än mat

De bästa samtalen tar ofta plats runt bordet. Du kan alltid välja om du vill äta tillsammans med dina grannar eller i din lägenhet. Måltiden ska vara en trevlig stund på dagen och vid helg lägger vi ner mer omsorg på dukningen för att göra skillnad mellan vardag och helg. En trerätters måltid serveras alltid lördag eller söndag.

Villa Sköndal_MG_5276  

Världens bästa volontärer

På Stora Sköndal har vi många människor som gör livet lättare och roligare för både boende och personal. Våra volontärer hjälper till med allt möjligt, men är främst ett stöd för dig som bor här. Vill du ta en promenad, men behöver någon att luta dig mot? Vill du spela ett parti schack eller njuta av högläsning? Kanske ta en tur till ett fik i närheten? Hur många volontärer vi har och vad de har möjlighet att göra varierar över tid.

Samtalsstöd

På Stiftelsen Stora Sköndal arbetar vi i människans tjänst. Diakonin har alltid varit vår grund och är så fortfarande. Vill du prata med en präst eller diakon så är det enkelt ordnat. Här är det nära till samtalsstöd och du kan prata om stort och smått du funderar över. Hos oss är alla välkomna – om du så tror på mycket, lite eller ingenting alls.

Hur får man ett boende på Stora Sköndal?

För att få plats hos oss behöver du ett biståndsbeslut från din kommun eller stadsdel. När du fått din ansökan beviljad kan du ställa dig i kö för boende hos oss via kommunens boendekö.

Du är varmt välkommen på ett besök för att se hur vi har det. Kontakta något av våra boenden eller äldreomsorgschef Helena Gille.