Meny Stäng

Villa Magnolia

Villa Magnolia är vårt nybyggda äldreboende i Sköndal. Här bor du nära natur, service och kommunikationer.

Villa Magnolia är ett vård- och omsorgsboende för personer över 65 år med biståndsbeslut, både för dig med stöd- och omsorgsbehov och för dig med demensdiagnos. Det är ett modernt äldreboende utformat för att underlätta vardagen utifrån individens unika behov och önskemål.

Boendet

Villa Magnolia har 74 ljusa lägenheter som är fördelade på fyra plan med många gemensamma utrymmen och två stora takterrasser med utsikt över Drevviken. På varje våningsplan finns gemensamt vardagsrum och matsal för gemensamma måltider.
Varje lägenhet är cirka 30 kvadratmeter och är utrustad med trinettkök, kylskåp, garderober och en höj- och sänkbar säng. Lägenheterna har parkettgolv, ljusa väggar, stora fönsterpartier och varje duschrum är förberett för tvättmaskin. I övrigt inreder du lägenheten själv efter dina egna önskemål.

På varje våningsplan finns ett gemensamt vardagsrum med soffa och fåtöljer. Bild från en av lägenheterna på Villa Magnolia.

Personalen

På Villa Magnolia arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeut, fysioterapeut, aktivitetscoach, teamchefer och verksamhetschef. Undersköterskor finns på plats dygnet runt för att underlätta vardagen. Övriga arbetar måndag till fredag men det finns alltid en sjuksköterska som är tillgänglig dygnet runt. Teamchefer arbetar på avdelningarna och har även schemalagda helger. Läkare kommer till oss en gång per vecka eller oftare vid behov.

Måltider

All mat lagas i en restaurang i närheten av Villa Magnolia. Det erbjuds olika alternativ till lunch och middag varje dag. Frukost, eftermiddagsfika, mellanmål och kvällsfika lagar vi i det gemensamma köket på avdelningen. Du kan alltid välja om du vill äta tillsammans med dina grannar, eller lite mer avskilt på ditt eget rum. Till helgen serverar vi trerätters meny till lunch på lördag eller söndag. När vi äter trerätters finns alltid möjlighet att dricka vin eller öl till maten.

Aktiviteter som utgår från dig

För oss är det viktigt att du som bor här ska kunna påverka vad som händer på boendet. På Villa Magnolia har vi vår egen aktivitetscoach som erbjuder dig möjligheten att fortsätta att aktivera dig efter dina egna önskemål och förmågor. I samband med att du flyttar in får du en utsedd omsorgssamordnare som ser till att dina dagar blir så som du önskar.

Vi arbetar vi efter IDA-modellen (Inflytande, Delaktighet, Aktivitet) som ger dig möjlighet att styra vilka aktiviteter du vill ägna dig åt. Aktiviteterna varieras utifrån både dagsform och intresse. Vi besöker museum, har temamiddagar och åker på utflykter tillsammans. Gemenskap genomsyrar hela vårt arbete på Villa Magnolia.

Bild från den lummiga trädgården framför Villa Magnolia.  Vy från en av två takterrasser på Villa Magnolia.

Besök

Dina nära och kära är välkomna att besöka dig när du vill – det är ditt eget hem. Vi vill att du ska känna dig hemma hos oss, tillsammans skapar vi en trevlig atmosfär där du känner att du trivs. Vi vill att du ska känna trygghet och få en bra balans mellan vila och aktivitet.

Annat sällskap och stöd hos oss

Hos Stora Sköndal har vi många människor som gör livet lättare och roligare för både boende och personal. Våra volontärer hjälper till med allt möjligt, men är främst ett stöd för dig som bor här. Vill du ta en promenad, men behöver någon att luta dig mot? Vill du spela ett parti schack eller njuta av högläsning? Kanske gå ner till stranden och känna på vattnet? Hos Stora Sköndal arbetar vi i människans tjänst. Diakonin har alltid varit vår grund och är så fortfarande. Vill du prata med en präst eller diakon så är det enkelt ordnat. Hos oss är alla välkomna – om du så tror på mycket, lite eller ingenting alls.

Inför inflyttning

För att få en lägenhet på Villa Magnolia krävs att du har ett biståndsbeslut från kommunen. När du fått ett biståndsbeslut får du ställa dig i kö till tre verksamheter. Du blir sedan erbjuden en lägenhet och har då tre dagar på dig att tacka ja eller nej.

Bra att tänka på innan inflytt

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Youtube. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Youtube
Gå till Youtube

Låter Villa Magnolia som ett boende för dig? Kontakta gärna Lotta Backelin och boka ett besök