Meny Stäng

Villa Tollare

Välkommen till Villa Tollare - Stora Sköndals äldreboende i Nacka, där generationsutbyte berikar och förgyller vardagen.

Villa Tollare ligger i det nybyggda området Tollare, i skärgårdskommunen Nacka. Här finns boende, vård och omsorg för dig över 65 år med biståndsbeslut från din kommun. Vi erbjuder moderna lägenheter för dig med demenssjukdom, eller för dig som behöver extra stöd, vård och omsorg. Vi kan även erbjuda omsorg om du är i behov av geropsykiatrisk vård, det vill säga psykiatri för äldre.

Villa Tollare ligger vackert vid Lännerstasundet, vilket innebär att det finns fina möjligheter till aktiviteter i närområdet och ute i naturen.

Nära samarbete med förskola

I samma byggnad som Villa Tollare ligger Tollare förskola – så hos oss är barnskratten alltid runt knuten! Vi satsar på generationsutbyte och alla boende och barn som vill, får regelbundet möjlighet att träffas, ha roligt och lära av varandra. Som boende på Villa Tollare får du med andra ord alltid vara beredd på kluriga frågor från frågvisa femåringar!

Boendet

På Villa Tollare finns 72 moderna lägenheter som är fördelade på fyra plan med många gemensamma utrymmen för social tillvaro. Varje lägenhet är cirka 30 kvadratmeter och är utrustad med trinettkök, kylskåp, garderober och en höj- och sänkbar säng.

På varje våningsplan finns ett vardagsrum och matsal för gemensamma måltider. Här kan du njuta av en kaffe på den stora takterrassen eller på en av de många inglasade balkongerna.

I samband med att du flyttar in får du en utsedd omsorgssamordnare som ser till att dina dagar blir så som du önskar.

Aktiviteter

För oss är det viktigt att du som bor här ska kunna påverka vad som händer på boendet. På Villa Tollare har vi vår egen aktivitetscoach som erbjuder dig möjligheten att fortsätta att aktivera dig efter dina egna önskemål och förmågor. Vi har ett stort aktivitetsrum i huset som används för flera gemensamma aktiviteter. Med en egen rullstolsanpassad minibuss har vi möjlighet att åka på utflykter. På regelbunden basis anordnar vi boenderåd där vi diskuterar vilka aktiviteter som ska planeras in.

Måltider

All mat tillagas av Kleins Kitchen och planeras av dietist. Det erbjuds olika alternativ till lunch och middag varje dag. Frukost, eftermiddagsfika, mellanmål och kvällsfika lagar vi i det gemensamma köket på avdelningen. Du kan alltid välja om du vill äta tillsammans med dina grannar, eller lite mer avskilt på ditt eget rum.

Till helgen serverar vi trerätters-meny till lunch, antingen på lördagen eller söndagen. När vi äter trerätters finns alltid möjlighet att dricka vin eller öl till maten.

Personal

På Villa Tollare arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeut, fysioterapeut, aktivitetscoach, teamchefer och verksamhetschef. Undersköterskor finns på plats dygnet runt för att underlätta vardagen. Övriga arbetar måndag till fredag men det finns alltid en sjuksköterska som är tillgänglig dygnet runt. Teamchefer arbetar på avdelningarna och har även schemalagda helger. Läkare kommer till oss en dag i veckan.

Besök

Dina nära och kära är välkomna att besöka dig när du vill – det är ditt eget hem. Hos oss kan du alltid bjuda dina nära och kära på fika eller umgås på annat sätt. Långa avstånd ska inte vara ett hinder för att kunna umgås med de man tycker om. För anhöriga har vi en gästlägenhet i Sköndal att hyra för övernattning. Läs mer här.

Annat sällskap och stöd

Hos Stora Sköndal har vi många människor som gör livet lättare och roligare för både boende och personal. Stora Sköndal jobbar med volontärer som kan hjälpa till med allt möjligt, men är främst ett stöd för dig som bor här. Hos Stora Sköndal arbetar vi i människans tjänst. Diakonin har alltid varit vår grund och är så fortfarande. Vill du prata med en präst eller diakon så är det enkelt ordnat. Hos oss är alla välkomna – om du så tror på mycket, lite eller ingenting alls.

Varmt välkommen till oss på Villa Tollare!

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Youtube. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Youtube
Gå till Youtube

Låter Villa Tollare som ett boende för dig?
Kontakta gärna Christina Borgby-Sevenheim och boka ett besök.