Meny Stäng

Kärnordsvandring på Kristi himmelsfärdsdag

Passerat

18 maj

Publicerat 18-04-2023

Fira Kristihimmelsfärdsdag med en gudstjänst i det fria utanför Stora Sköndals kyrka. Därefter vandrar vi Kärnordsvandringen på Stora Sköndal.

På Kristihimmelsfärdsdag firar vi en gudstjänst i det fria utanför Stora Sköndals kyrka. Därefter vandrar vi Kärnordsvandringen på Stora Sköndal. Om du inte känner till Kärnordsvandringen så kan du läsa artikeln som Kyrkans tidning skrev i samband med att vandringen invigdes 2020.

En drygt två kilometer lång pilgrimsvandring med nio stenar med text av författaren och teologen Margareta Melin, utplacerade på Stora Sköndals område. Oavsett vem du är och vad du tror på skapar de tid till både eftertanke och reflektion samtidigt som du går en två kilometer lång sträcka. En härlig aktivitet i naturskön miljö. Naturstenarna kommer från Ekerö, blästrade av en stenhuggare från Enskede. Initiativtagare är prästen David Melin vid Stora Sköndals diakonala enhet. Han är dramautbildad, har tidigare jobbat som skådespelare och varit pilgrimspräst vid Stockholms pilgrimscentrum i Tyresö.

Vi börjar med att fira Gökotta kl. 08.00 för den som vill. Vi vandrar efter Gökottan. Om du vill delta i vandringen men inte kommer till gudstjänsten så meddela gärna mig så att vi inte ger oss av innan du kommer. Vi samlas i Stora Sköndals kyrka, Hjalmar Danells väg 1

Anmälan och frågor: David Melin, david.melin@storaskondal.se eller 08-632 31 17

Plats

Stora Sköndals kyrka, Hjalmar Danells väg 1
128 64 Sköndal

Datum och tid

Torsdag 18 maj kl. 08.00

Anmälan

david.melin@storaskondal.se

Kostnad

Kostnadsfritt

Fler evenemang

 • 24 apr

  Lunchmeditation

  Vi sitter i tystnad tillsammans under 20 minuter enligt metoden Centering Prayer. Centering Prayer är en
  Läs mer
 • Stora Sköndals kyrka

  24 apr

  Meditation

  Landa i dig själv och finn lugnet och stillheten. Vi sitter i tystnad tillsammans under 2×20
  Läs mer
 • 24 apr

  Mötesplatsen Coworking Space

  Varje helgfri onsdag kl. 9-17 erbjuder vi ett kreativt och inspirerande utrymme där du kan arbeta,
  Läs mer
Se alla evenemang