Meny Stäng

Sköndalsvillan i Tyresö

Sköndalsvillan är ett modernt äldreboende vid Tyresö Centrum, nära service och kommunikationer.

Sköndalsvillan i Tyresö är ett boende för dig över 65 år med biståndsbeslut. Boendet består av 80 ljusa och moderna lägenheter för dig som behöver extra vård och omsorg och för dig med kognitiv sjukdom (även kallad demenssjukdom). Utöver dessa har vi också ett korttidsboende med 6 platser för dig som är i behov av ett boende under en kortare tid. Vi har även 6 platser för dig som behöver geropsykiatrisk vård och omsorg.

Att bo hos oss

Lägenheterna är på cirka 30 kvadratmeter och är anpassade för att leva så bekvämt och självständigt som möjligt. I varje lägenhet finns en höj- och sänkbar säng och därefter möblerar du efter eget tycke och smak.

Social samvaro är nyckeln till en meningsfull vardag och på varje våningsplan finns gemensamma vardagsrum och matsal. Högst upp i huset har vi  en samlingssal, ett festkök och i anslutning till det en takterrass med växthus för odling och samkväm. På markplan finns en pergola med platser att luta sig tillbaka i.

Med inspiration från skogen

Inredningen i de gemensamma utrymmena på Sköndalsvillan följer en harmonisk färgskala som utgår från den svenska skogen. Möbler i ljus björk, textilier i naturliga och gröna lugnande färger skapar en harmoni och hemmakänsla.

Rundtur i en lägenhet

Upplev ett rum i 360-grader. Håll in vänster musknapp för att se dig om i rummet.

Aktiviteter och samvaro enligt dina önskemål

Att ha saker att se fram emot men också små saker i vardagen är något vi lägger stor vikt vid. På Sköndalsvillan har vi en aktivitetscoach som bjuder in till såväl aktiviteter i vardagen som längre utflykter. Vi arbetar efter IDA-modellen (Inflytande, Delaktighet, Aktivitet) som ger dig möjlighet att styra vilka aktiviteter du vill ägna dig åt. I samband med att du flyttar in får du en utsedd omsorgssamordnare som ser till att dina dagar blir så som du önskar.

Inför inflyttning

För att få en lägenhet på Sköndalsvillan krävs att du har ett biståndsbeslut från kommunen. När du fått ett biståndsbeslut får du ställa dig i kö till tre verksamheter. Du blir sedan erbjuden en lägenhet och har då tre dagar på dig att tacka ja eller nej.

Bra att tänka på innan inflytt

Låter Sköndalsvillan som ett boende för dig? Kontakta gärna verksamhetschef Ranveig Martinsen för att få mer information.

Övernattning för anhöriga

Anhöriga har möjlighet att hyra en gästlägenhet för övernattning. För mer information kontakta verksamhetschef.

Sveriges första NollCO2-certifierade äldreboende

NollCO2-certifiering innebär att fastighetens totala klimatpåverkan i produktionsskedet minskades med minst 30 procent jämfört med traditionellt byggande. Fastigheten beräknas att vara klimatneutral till år 2030.

Exempel på NollCO2-åtgärder i byggnationen:

– Största delen av stommen utförs i korslimmat trä.
– Den betong som används är CO2-reducerad betong.
– Minimerad användning av stålbalkar samt tak- och fasadplåt.
– Fasaden har uppförts i återvunnet tegel och vissa delar har träfasad.
– Solceller på tak samt gröna tak (tak med växtlighet).