Meny Stäng

Förskolan Lilla Tollare

Välkommen till oss på förskolan Lilla Tollare i Nacka.

Förskolan Lilla Tollare ligger i området Tollarehöjden i Nacka. Förskolan startade sin verksamhet i april 2016 och håller till i nybyggda och ljusa lokaler. Här finns sex avdelningar uppdelat på yngre- och äldrebarnsavdelningar.

Vår miljö

Förskolans gård inbjuder till aktivitet, upptäcktsfärder och lugna stunder. De fina naturområdena i närmiljön är också en stor tillgång. Lokalerna på avdelningarna är öppna och ljusa och det finns även en ateljé på varje avdelning. I samma byggnad som förskolan finns även Stora Sköndals äldreboende Villa Tollare, här erbjuds bästa sortens generationsintegration. Barnen på förskolan möter de boende på Villa Tollare varje vecka både i planerade aktiviteter men även i spontana möten.

 

Etisk-estetisk profil

Vår etisk-estetiska profil gör att vi lägger tid och kraft på att värna om ett demokratiskt förhållningssätt och i verksamheten använder vi oss av olika kreativa uttrycksätt. Här ges barnen möjlighet och tillgång till musik, dans, litteratur och måleri. Vi värnar om de barn vi får förtroendet att ta hand om, och vill ge dem alla förutsättningar att upptäcka och utveckla sina unika förmågor.

 

Övrigt

Som vårdnadshavare kan du följa vår verksamhet på ditt barns avdelning via Instagram och via vårt e-postbrev ”lilla Tollareposten” varje månad. Är du nyfiken på att veta mer om hur det är att vara barn eller arbeta på våra förskolor? Gå in och följ oss på vårt instagramkonto: storaskondal_forskolor. Här delar vi med oss av vår verksamhet. Vår matleverantör Kleins Kitchen levererar varje dag vår mat till förskolans kök där de bereds av vårt köksbiträde. Barnen på Lilla Tollare serverar sin egen mat som dukas fram i form av en buffé varje dag.

Vill du veta mer eller komma på besök? Kontakta Björn Eriksson

För att få en plats på förskolan Lilla Tollare ställer du ditt barn i Nacka kommuns förskolekö Nacka 24.

Våra avdelningar:
Kompassen 076 000 81 46
Bläckfisken 076 000 81 45
Jollen 076 000 81 47
Sjöstjärnan 076 000 81 44
Kobben 076 000 81 43
Havsbrisen 076 000 81 48