Meny Stäng

Fysioterapimottagning

Stora Sköndals fysioterapimottagning har en inriktning mot neurologiska sjukdomar och skador.

Vi vänder oss främst till dig som har en neurologisk sjukdom som Parkinsons eller Huntingtons sjukdom, MS eller till dig som haft en stroke. Vi har också gedigen erfarenhet av polyneuropatier och ovanligare diagnoser som olika ärftliga neuromuskulära sjukdomar.

Vid första besöket görs en bedömning av ditt rehabiliteringsbehov och tillsammans med fysioterapeuten sätter du mål för din träning och behandling som kan ske antingen individuellt eller i grupp.

Så arbetar vi

Den individuella behandlingen kan till exempel innehålla rörlighets- och balansträning, styrketräning i vårt gym, avspänning och smärtlindring. Fysioterapeuten kan också hjälpa dig med Fysisk aktivitet på Recept (FaR) och hjälpmedelsutprovning av till exempel rollator och kryckkäppar.

Har du Parkinsons sjukdom kan ”Hi- balance” – gruppen vara något för dig. Det är en forskningsbaserad balansträning i grupp med mycket aktivitet och roliga utmaningar. I grupputbudet finns också Ronnie Gardiner Method, RGM, där du bland annat får jobba med koordination och balans till musik.

Våra fysioterapeuter är också LSVT-certifierade och kan erbjuda LSVT BIG-behandling. Det är en individuell träningsmetod för dig som har Parkinsons sjukdom och vill intensivträna din motorik.

  

Ingen remiss

För att komma till fysioterapimottagningen behövs ingen remiss. Vi har avtal med Region Stockholm och följer regionens taxa för besök i öppenvård. Högkostnadskort gäller.

På mottagningen arbetar två legitimerade fysioterapeuter med specialistkompetens och lång erfarenhet inom neurologisk fysioterapi.

 

Välkommen att boka tid!