Meny Stäng

Fysioterapimottagning

Stora Sköndals fysioterapimottagning har en inriktning mot neurologiska sjukdomar och skador.

Vid första besöket görs en bedömning av ditt rehabiliteringsbehov och tillsammans med fysioterapeuten sätter du mål för din träning och behandling som kan ske antingen individuellt eller i grupp

Så arbetar vi

Den individuella behandlingen kan till exempel innehålla rörlighets- och balansträning, styrketräning i vårt gym, avspänning och smärtlindring. Fysioterapeuten kan också hjälpa dig med Fysisk aktivitet på Recept (FaR) och hjälpmedelsutprovning av till exempel rollator och kryckkäppar. I vårt grupputbud finns lättgympa, MediYoga, Qi Gong och olika balansgrupper.

Har du Parkinsons sjukdom kan ”Hi- balance” – gruppen vara något för dig. Det är en forskningsbaserad balansträning i grupp med mycket aktivitet och roliga utmaningar. Våra fysioterapeuter är också LSVT-certifierade och kan erbjuda LSVT BIG-behandling. Det är en individuell träningsmetod för dig som har Parkinsons sjukdom och vill intensivträna din motorik.

  

Ingen remiss

För att komma till fysioterapimottagningen behövs ingen remiss. Vi har avtal med Region Stockholm och följer regionens taxa för besök i öppenvård. Högkostnadskort gäller.

På mottagningen arbetar två legitimerade fysioterapeuter med specialistkompetens och lång erfarenhet inom neurologisk fysioterapi.

 

Välkommen att boka tid!