Meny Stäng

Bostad med särskild service

Nybacken är ett särskilt boende på området Stora Sköndal som riktar sig till vuxna med psykisk ohälsa. Här finns 30 lägenheter som varierar i storlek mellan 27-40 kvm. Alla lägenheter har egen dusch och wc samt enklare kokvrå.

Här finns personal tillgänglig dygnet runt måndag till söndag och det finns möjlighet att äta gemensamma måltider i vår matsal, alternativt att laga sin egen mat hemma. Det finns även allmänna utrymmen som ett sällskapsrum, en trädgård med uteplatser och gemensam balkong. Nybacken ligger naturnära med grönområden, bad, promenadstråk och utegym nära bostaden. Tillgång till vårdcentral, apotek och butiker finns nära, i Sköndal och Farsta Centrum.

Arbetssätt

På Nybacken arbetar boendestödjare, sjuksköterska och arbetsterapeut. Vårt uppdrag innebär att med respekt för dina behov och individuella förutsättningar stötta dig i din vardag. Detta gör vi genom att arbeta utifrån ett helhetsperspektiv i ett nära samarbete med dig.

Hos oss får du en kontaktman som ansvarar för att, tillsammans med dig, upprätta en genomförandeplan som utgör grunden för ditt stöd. Boendestödet anpassas utifrån dina individuella behov, samt utifrån din behovsbedömda beställning från din stadsdel eller kommun. Vårt mål är att du ska uppleva din vardag som trygg och meningsfull.